Interieur / Afwerking

Geprinte wanden of plafonds, een ware blikvanger

Wanneer je fan bent van beelden in je interieur, is een egaal behangpapier of geverfde muur niet aan de orde. Dankzij een digitale druktechniek is het perfect mogelijk om foto’s of beelden te drukken op een gespannen doek, zowel voor het plafond, als voor de wanden.

De mogelijkheden zijn legio, bv voor decoratie van de slaapkamer, een hobbyruimte of man cave, een wellness of zwembad, badkamer of toilet. Het doel van het spanplafond of de spanwand is de ruimte meer cachet te geven, en vooral een eigen identiteit te laten uitstralen. Dit kan je ook gemakkelijk doortrekken naar horecazaken, winkels of andere projecten. 

3D-effect

Noem een spanwand een mooie optie naast schilderen of behangen. Met bepaalde 3D-beelden lijkt het wel alsof je letterlijk mee in de muur getrokken wordt.

Enkele voorbeelden om in de sfeer te komen: een beeld van een inspirerende grootstad, of van een zee rondom jouw zwembad, of van een grootse bibliotheek in jouw thuiskantoor. Ook voor het plafond zijn er prachtige mogelijkheden: de hemel in je slaapkamer of de planeten in het toilet?

Net als voor elk type spanplafond of –wand vormt het geen probleem om het doek metersbreed te laten bedrukken. Een eigen gerealiseerd beeld in 300dpi kan zo helemaal tot zijn recht komen. Om te bekijken of het beeld geschikt is, wordt de foto eerst op een kleine staal geperst.

Verlichting

Om de doek extra cachet te geven, is het – net zoals bij elk spanplafond of -wand – mogelijk verlichting te integreren. Een spanplafond vormt meteen ook een oplossing voor een akoestisch probleem.

Heb je al een idee waar een geprinte wand of plafond in jouw project/woning tot zijn recht komen? Contacteer spanplafondspecialist Cemes voor een vrijblijvende afspraak: 011-21 09 15.