cemes zwembad slider retouche
Interieur / Afwerking

De oplossing voor geluidsoverlast in holle ruimtes

Last van galm of geluiden binnenshuis? Een akoestisch spanplafond van Cemes is een innovatieve oplossing voor dit akoestisch probleem.

Holle ruimtes durven wel eens overtollig geluid met zich meebrengen. Vooral nieuwbouwwoningen zoals houtskeletbouw waarin de inrichting erg compact wordt aangepakt met moderne materialen zoals beton nemen geen geluid op. Je dag doorbrengen in zo’n ruimte kan als storend worden ervaren.

Veranda

Ook de veranda is met de hoeveelheid glas snel een holle klankkast. Heb je een gewone plafondstructuur, zonder glas, dan is het ook in de veranda perfect mogelijk een spanplafond te installeren. Vrees voor te hoge of te lage temperaturen hoeft niet, want het spanplafond is tegen extreme weersomstandigheden bestand.

Het zwembad is zowaar de moeilijkste ruimte om geluidsproblemen aan te pakken. De gehele ruimte overspannen met een spanplafond is de ideale oplossing.

Akoestisch isoleren

Met een spanplafond is het mogelijk om thermisch en akoestisch te isoleren. Er moet namelijk niet gekapt of gebroken worden om het spanplafond aan te brengen.

  • Met een noppenstructuur filter je geluiden van een bovenliggende verdieping
  • Met een akoestisch spanplafond uit microperforaties zuiver je de akoestiek. Zo’n spanplafond heeft een minimale dikte en doet de geluiden dempen

Technieken

Het mooie aan een spanplafond is dat je er alle mogelijke technieken in kan onderbrengen die jou het dagelijkse leven alleen maar aangenamer maken. 

Ingebouwde verlichting

Met een mooi uitgekiend verlichtingsplan kunnen spots en andere armaturen moeiteloos worden geïntegreerd. Van inbouw- of opbouwspots, of van kroonluchters tot ledverlichting… Ook indirecte verlichting in een spanlafond is een optie.

Professionneel geluidssysteem

Speakers kunnen verdeeld over de ruimte het geluid verspreiden. Jouw favoriete muziek beluisteren of film bekijken wordt eens zo belevingsvol. Zonder dat de bekabeling zichtbaar is.

Kennismaken met spanplafonds? Kom naar Bouwinnovatie, stand … bij Cemes
Hun showroom bezoek je op de Hasseltweg 505, Genk. 

Meer info over geluidsoverlast en het spanplafond als oplossing