cemes spanplafond lichtvlak slider
Interieur / Afwerking

Verlichting herpositioneren

Een piekfijn plafond en mooi uitgelichte ruimte: het kan perfect te integreren zijn in een nieuwbouwwoning, maar ook bij een renovatie. Ledverlichting onderbrengen of met lichteffecten spelen, een door Cemes geplaatst spanplafond biedt eindeloze mogelijkheden. 

Meer en meer vindt ledverlichting zijn toepassing in keukens en leefruimtes, maar ook in badkamers of een wellnessruimte. En toch zijn amper twee lichtpunten in een leefruimte – telkens eentje in het midden van de ruimte –  verre van een uitzondering in een bestaande woning. Een pak breekwerk en aanpassing van elektriciteitspunten zijn zo een must om je woning op lichtvlak comfortabel te verbeteren. Toch kan het vandaag esthetisch en functioneel aangepakt worden, met een spanplafond. Zo’n plafond verbergt alle noodzakelijke technieken. U kan met dit spanplafond zo dus best alle opportuniteiten benutten, zoals geïntegreerde verlichting.

Op voorhand wordt aan de hand van een lichtstudie bekeken hoeveel lumen de ruimte nodig heeft. Het lichtplan krijgt zijn positie aangemeten. Wanneer de verlichting is ingebouwd, wordt het plafond gespannen.

Ledverlichting integreren

Kleine spots, TL-lampen en zelfs ook een luchter kan bevestigd worden in het spanplafond. Bij spots en TL is het ook mogelijk om ze in te bouwen. “De populaire ledverlichting introduceren we vandaag niet langer alleen in het midden van een ruimte. Als je geen fan bent van moulures of kroonlijsten die rondom het plafond prijken, dan kunnen ledstrips rondom de hele ruimte een decoratieve meerwaarde betekenen. Ook bijvoorbeeld boven de bibliotheekkast kan ledverlichting sfeer creëren”, legt Karsten Schreurs van Cemes uit.  

Het vormt verre van een probleem om in normale omstandigheden nadien extra lichtpunten te plaatsen.


In de keuken en boven de douche

De ledverlichting inpassen, gebeurt in de onderliggende ruimte onder het bestaande plafond. Karsten Schreurs: “In deze voorziene zone – een keukenluifel plaatsen we een ledstrip. We werken de zone af met een tranparant spanplafond. Zo’n lichtplafond is mooi boven een keukeneiland, u creëert als het ware rust in deze werkplek.  Ook boven de douche kan het erg relaxerend werken.

Voor vuil of stof hoeft u geen vrees te hebben. Door de werking met een dubbel doek met één uitneembare en afwasbare laag.

Kleur of wit

Kiezen tussen een witte of kleurenverlichting, is niet meer nodig. Met een RGBW-strip zijn alle kleuren voorhanden, ook het warmwitte. Net als het dimmen van leds kan de ledverlichting aangepast worden aan uw gevoel. De ene dag groen, de andere dag blauw of roze: u bepaalt de kleur en intensiteit. 

Ontdek de verlichtingsmogelijkheden van Cemes spanplafonds op Woonestetika in de Limburghal Genk, van zaterdag 29 oktober tot en met dinsdag 1 november, en van zan vrijdag 4 tot en met zondag 6 november. Of bezoek hun nieuwe showroom op de Hasseltweg 505 in Genk, schuin tegenover hun oude adres.