Bouwen / Ventilatie

Ventileren anders bekeken

Goed isoleren vraagt om ventilatie, met als doel de lucht in de woning gezond te houden. Bij een nieuwbouw kunt u nog rekening houden met ruimte voor kanalen of roosters boven de ramen. Wanneer u renoveert of de woning alleen beter isoleerde, is dat helemaal niet vanzelfsprekend. Voor die uitdaging biedt Zehnder een handige oplossing met Comfospot 50, een decentrale mechanische ventilatie.

De Comfospot 50 is een compact ventilatiesysteem met een geïntegreerde enthalpiewisselaar voor warmteterugwinning en vochtregulering. De unit laat zich heel simpel installeren: een opening in de muur van ongeveer 340mm en een 230V elektriciteitsaansluiting volstaan om de ventilatie te plaatsen en in gebruik te nemen. Het bedieningselement in het frontpaneel maakt de bediening van de Comfospot 50 even eenvoudig als de installatie.

Aangenaam binnenklimaat

De geïntegreerde enthalpiewarmtewisselaar onttrekt niet alleen warmte, maar ook vocht aan de afgevoerde lucht. Met een warmteterugwinning van 82% en een luchtvochtigheidsherstel tot 78% bent u verzekerd van een comfortabel binnenklimaat. 

Discreet en zuinig

De fronten van de Comfospot 50 zijn gemaakt van een robuuste en overschilderbare kunststof. Zo kan het toestel heel onopvallend aanwezig zijn, zowel in het interieur als tegen de buitengevel. Het toestel is even discreet in zijn geluidsproductie. En met een stroomverbruik van amper 5W in ventilatorsnelheid 2 ligt het elektriciteitsverbruik lager dan 11 euro op jaarbasis. 

Ook niet onbelangrijk: het onderhoud. Bij de Comfospot 50 is dat doodsimpel. De filter en enthalpiewisselaar zijn gemakkelijk bereikbaar achter het front. Het front wegnemen en de filter vervangen. Meer is er niet aan.

De Comfospot 50 is vanaf maart beschikbaar op de Belgische markt voor 800 euro (excl. BTW).