Bouwen / Ventilatie

Decentrale ventilatie

Je bent aan het renoveren en zoekt een oplossing om je huis gezond en energiezuinig te ventileren? Met de nieuwe decentrale ventilatie-unit van Vasco combineer je tal van troeven. Zo ben je zeker van verse lucht in elke ruimte binnenshuis, zonder de ingrijpende breekwerken die bij een klassieke ventilatie komen kijken. Bovendien teken je voor een discrete designoplossing die stil én energiezuinig werkt.

Renoveren en ventileren, een uitdaging

Maar liefst 7 van de 10 woningen in Vlaanderen dateren van voor 1970. Dat betekent dat er op het vlak van energiezuinig wonen nog heel wat werk aan de winkel is. Bovendien is het een hele uitdaging om een goed geïsoleerde, luchtdichte renovatiewoning te ventileren. Zo moet je bijvoorbeeld ramen vervangen om luchtroosters te integreren of breekwerken uitvoeren voor de plaatsing van ventilatiekanalen in plafonds en vloeren.

Wie zijn bestaande woning niet volledig wil strippen, kan kiezen voor decentrale ventilatie. Daarbij ventileer je ruimte per ruimte, zonder al te veel extra inspanningen én met alle voordelen van mechanische ventilatie.

Decentrale ventilatie is ideaal voor kleinere verbouwingen of als nabehandeling voor woningen die al geïsoleerd zijn maar nog geen ventilatiesysteem hebben. Met zijn innovatieve ventilatie biedt VASCO een flexibele oplossing: verse lucht in je hele woning

via enkele ventilatie-units. Je kan zelfs met één enkele unit vochtige lucht afvoeren in de badkamer en verse lucht aanvoeren in de leefruimte.

De ventilatie-unit reinigt tegelijk de lucht: elektrostatische filters zuiveren 99% van alle fijnstof en pollen. Daarnaast is dit VASCO-systeem heel energiezuinig, dankzij de warmterecuperatie, en werkt de ventilatie haast geruisloos. Je kan kiezen voor inbouw (onzichtbaar weggewerkt) of opbouw (plaatsing tegen binnenmuur) waarbij je de discrete metalen omkasting van de ventilatie-unit zelfs kan overschilderen in de kleur van je muren.

Technische info D60:

  • maximaal debiet van 50 m3 of 80 m³ per uur (instelbaar)
  • inbouw of opbouw (integratie in binnenspouwblad of montage tegen binnenmuur)
  • luchtaanvoer en -afvoer via twee buizen van 153 mm (boorgat 160 mm)
  • voeding van 230 volt
  • warmterecuperatie
  • stille werking
  • onderhoudsvriendelijk