Bouwen / Ventilatie

Op naar een gezonder binnenklimaat

Tegenwoordig brengen we bijna 90 % van de tijd binnen door, en toch zijn we ons niet altijd bewust van het belang van een gezond binnenklimaat. Het heeft immers een invloed op ons energieniveau, onze ademhaling en op onze slaap. Velux hecht veel belang aan deze thematiek. Het bedrijf bewijst opnieuw haar status als voorloper met Velux Active, een alles-in-één systeem dat in samenwerking met Netatmo werd ontwikkeld.

Het innovatieve, geconnecteerde systeem garandeert een automatische beheersing van het binnenklimaat. Het meet het comfort in de ruimte en opent of sluit op het juiste moment automatisch de elektrische INTEGRA® producten zoals vensters, rolluiken of buitenzonweringen. 

Technologie in dienst van het binnenklimaat

Dankzij sensoren die in verschillende kamers van de woning geplaatst worden, controleert het systeem automatisch het binnenklimaat door het meten van drie gegevens: de temperatuur, de vochtigheid en het CO2-niveau. Op basis van deze parameters stuurt het systeem automatisch het openen en sluiten van de elektrische INTEGRA® producten aan.

Velux Active beheert de dakvensters (hellende of platte daken) op zo’n manier dat het hele jaar door voldoende verse lucht in de ruimtes komt, wat resulteert in een veel betere luchtkwaliteit. Het beheert daarnaast eveneens de rolluiken en buitenste zonneschermen en houdt daarbij rekening met de lokale weersvoorspellingen, zodat in alle omstandigheden een aangename binnentemperatuur behouden blijft.

Velux Active past zich aan alle situaties aan. Wie zijn woning verlaat hoeft alleen maar op een knop te drukken en het systeem zal de  Integra® dakvensters automatisch laten overschakelen naar de beveiligde ventilatiemodus.

De gebruikers kunnen het systeem ook manueel controleren via een gratis applicatie op de smartphone. Dankzij de applicatie kunnen al hun dakvensters en accessoires die uitgerust zijn met het elektrische INTEGRA®-systeem, vanop afstand geopend en gesloten worden.

Tot slot is Velux Active compatibel met alle producten gecontroleerd door VELUX IO-Homecontrol en met de Apple HomeKit®.

Makkelijke en snelle installatie

Het Velux Active-systeem kan makkelijk worden geïnstalleerd en aangesloten. Het is verkrijgbaar in de vorm van een Startpack, dat bestaat uit drie elementen: een binnenklimaatsensor die het binnenklimaat voortdurend monitort, de knop die bij afwezigheid kan worden ingedrukt en de gateway die via wifi informatie doorstuurt naar het systeem.