ducobox focus slider
Bouwen / Ventilatie

Slimme nachtkoeling

Om woningen ook in de warmere maanden van een gezond en comfortabel binnenklimaat te voorzien, ontwikkelde Duco de NightBoost-functie die als slimme (nacht)koelingsfunctie voortaan standaard in de DucoBox Focus wordt geïntegreerd.

Luchtdicht bouwen en een doorgedreven isolatie zijn twee begrippen die in de bouwwereld tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. Het heeft een gunstige invloed op het thermisch comfort en ook de besparing op de energiefactuur is mooi meegenomen. De vraag naar warmte mag hierdoor wel afnemen, de nood aan afkoeling van een gebouw wordt alsmaar groter. Vooral tijdens de warmere (zomer)maanden en door de toepassing van grote glaspartijen kan de binnentemperatuur aardig oplopen. De uitdaging om een gezond en comfortabel binnenklimaat te blijven garanderen - zonder het E-peil uit het oog te verliezen - wordt dan ook alsmaar groter.

Eén van Duco’s paradepaardjes is de energiezuinige DucoBox Focus. Met de NightBoost-functie verbetert Duco de prestaties van de mechanische afvoerventilator. “Op basis van temperatuursensoren deactiveert deze volledig automatische, slimme (nacht)koelingsfunctie in de DucoBox Focus tijdelijk de vraagsturing bij een binnentemperatuur vanaf 23 °C en laat het systeem op nominale waarde functioneren. Dit vermindert niet enkel het risico op oververhitting in sterk geïsoleerde woningen, maar zorgt ook voor een daling van de koelbehoefte, wat resulteert in een beter E-peil van de woning.” 

Algemeen beschouwd, kan Duco met de geïntegreerde NightBoost-functie voortaan een betaalbare, gezonde én energie-efficiënte oplossing garanderen die zich uitstekend leent voor toepassing in E50-woningen.