Tuin / Meubels

Indian Rosewood heeft bestemming gevonden

Tribù heeft voor zijn vijftigjarig bestaan de doorbraakcollectie 'Natal' – origineel uit 1999 uitgevoerd in luxueus Indian Rosewood, ofwel Indisch palissander. Deze zeldzame houtsoort lag al vijftig jaar in het magazijn te wachten op een bestemming.

De zeldzame houtsoort is door oprichter Lode De Cock decennia geleden uit een Indische tempel gerecupereerd. Omdat het hout zo schaars was, besloot Lode om het uiteindelijk toch te bewaren...

Één set per werelddeel

De gelimiteerde Natal re-editie zal slechts in vijf sets van tien stoelen, vijf tafels en vijf duo’s easy chairs beschikbaar zijn. Bovendien is er maar één set van dit luxueuze tuinmeubilair per continent beschikbaar. Elk stuk is dan ook genummerd en gesigneerd door de ontwerper.

Outdoor proof

Om de stukken outdoor proof te maken, krijgt het Indisch palissander een transparante coating, een techniek afkomstig uit de yachting industrie. Het frame van roestvrijstaal is in een vacuüm omgeving voorzien van een diamond-like carbon laag. Deze ultradunne laag is harder dan keramiek en geeft het stalen frame een unieke look & feel.