slider
Tuin / Meubels

Tuintafel in geglazuurde lavasteen

Innovatie loont. Anno 2018 lanceert Tribù zowel een nieuw materiaal als nieuw designtalent. Getuige tafel Nox waarvan het blad is opgetrokken uit geglazuurde lavasteen en stoel Nodi, een ontwerp van het internationaal gerenommeerde designbureau Yabu Pushelberg.

Geglazuurde lavasteen

Dat Tribù in 2017 de Ambiorixprijs wegkaapte, hoeft niet te verwonderen. Het Limburgse bedrijf ontving de fel begeerde ondernemersprijs voor zijn bedrijfs-economische resultaten, maar wellicht nog meer voor zijn knowhow en aanhoudende innovatie. Tafel Nox bijvoorbeeld pronkt met een handgemaakt blad van geglazuurde lavasteen. Geen enkel blad is gelijk door de natuurlijke onvolkomenheden van de reflecterende lavasteen. Verder maakt de glazuurlaag de natuursteen water-, hitte-, vorst-, UV- en vlekbestendig.

Het blad van tafel Nox rust op een sterk, maar slank onderstel van gepoedercoat rvs. Hierdoor oogt de tafel verrassend licht en elegant ondanks het zware stenen blad. Met haar royale lengte van 3,60 meter biedt Nox plaats aan maar liefst 14 personen.

Sculpturale stoel 

Het internationaal gerenommeerde ontwerpbureau Yabu Pushelberg ontwierp Nodi, een sculpturale stoel waarvan de slanke leuningen het silhouet van de menselijke arm volgen. Doorheen de luchtige weving van weerbestendige Canax® toont het elegante frame zich in telkens nieuwe gedaanten. Het soepele touwwerk geeft zachtjes mee voor extra zitcomfort. Bovendien laat de stoel zich uitstekend combineren met andere ontwerpen uit de collectie van Tribù.