Tuin / Materialen

Groendaken in kunstgras in de lift

Het zicht van de natuur op je dak: een groendak met gras toont mooier dan zwart bitumen daken. En tegelijk is het ook een oplossing om tegemoet te komen aan onze schaarse (groene) ruimte en om de waterhuishouding te verbeteren. Toch hoef je daarom geen echt gras te zaaien en te maaien. Kunstgras is onderhoudsarm, biedt de mogelijkheid regenwater te bufferen, en werkt geluidsisolerend. Met de juiste opbouw draagt bij tot thermische isolatie van het gebouw.

Een kunstgrasgroendak aanleggen kan op dakterrassen, daken van appartementsgebouwen en garageboxen of bij een aanbouw van woningen. Het grote verschil met een extensief groendak, is dat het dak kan belopen worden, dus meer bruikbare ruimte. Met een intensief groendak is het verschil dat er minder opbouw nodig is of een lichtere opbouw mogelijk is.

Er zijn enkele vergelijkende voordelen ten opzichte van echt gras te noemen. Kunstgras:

  • maakt hemelwater bruikbaar. Er zijn geen organische stoffen die het water 'vervuilen'
  • werkt watervertragend (langzaam loslaten van het opgenomen water) of -bufferend, ideaal voor een goede waterhuishouding
  • is onderhoudsarm
  • maakt intensief gebruik mogelijk

De opbouw van een plat dak in kunstgras blijft uiteraard wel cruciaal. Een gespecialiseerde firma komt het geheel bekijken aan de hand van de draagkracht en de toepassing. 

Regenwater bufferen

Te veel water, en dan plots weer te weinig: het natuurfenomeen water valt niet te regelen. Met een tekort aan bruikbare ruimte moeten we een bewustwording creëren om zorgvuldig met regenwater om te springen. Ook kunstgras kan zijn steentje bijdragen aan het milieu. Mits de juiste onderbouw wordt het rioolstelsel ontlast en houdt het tot 200 liter per vierkante meter vast.  

Maak kennis met het kunstgras bij uitstek

Ontdek Royal Grass, ideaal voor de tuin, en je plat dak. Vraag een gespecialiseerd verdeler en plaatser bij jou in de buurt om advies. Heb je al een concreet project voor ogen? Vraag dan meteen een vrijblijvende offerte aan.