slider
Tuin / Materialen

Op en top eco kunstgras

Kunstgras dat aangenaam en echt aanvoelt: het bestaat. Royal Grass Ecosense een heerlijk zacht kunstgras met een mooie volle uitstraling. Op de koop toe is het nog eens volledig recycleerbaar. Ecosense is een product waarbij de vezels en de backing (tapijtrug) van exact hetzelfde materiaal zijn waardoor het in zijn geheel kan worden verwerkt.

Kunstgras wordt regelmatig recycleerbaar genoemd, ook als de gebruikte componenten niet uit één productfamilie komen. Maar men vergeet daarbij te vermelden dat vooraleer deze producten gerecycleerd kunnen worden, het kunstgras eerst volledig uit elkaar moet worden gehaald. De backing (rug) van de vezels moet dus gescheiden worden. Dit is een tijdrovend en zeer kostbaar traject, waardoor het helaas vaak niet gedaan wordt.

In tegenstelling tot andere producten zijn alle componenten, zowel de vezels als de backing, die gebruikt zijn voor Royal Grass Ecosense uit één productfamilie. Hierdoor is het mogelijk om het product – na een jarenlange levensduur – 100% te recycleren zonder eerst de backing van de vezels te scheiden.

Stevig kunstgras

Naast deze duurzame eigenschappen beschikt Ecosense over weelderige grassprieten met een lengte van maar liefst 40mm waardoor het gras er sierlijk uitziet en uiterst prettig aanvoelt. Bovendien staan de vezels dichter op elkaar. Zo oogt de grasmat niet alleen voller, maar is deze ook nog eens extra stevig.

Dit type kunstgras kan je toepassing in de tuin, op balkons en op terrassen. Daarnaast is het ook te gebruiken voor een milieuvriendelijk groendak of een prettige en zachte speelplaats voor de kinderen des huizes.
 

Het kunstgras bekijken en aanraken kan door een afspraak te maken via mail of vraag meteen een offerte.