slider
Tuin / Materialen

Verticaal groen, buiten of binnen

Groen in tuinen, op daken en ook op muren. In steden of ruimten waar een tikkeltje groen gewenst is, kan ook een muur de perfecte plaats zijn om groen te creëren. Natuurlijke beplanting heeft dagelijks nood aan licht en water, en zou een tijdrovend onderhoud vergen. De oplossing is muur- of wandbekleding in kunstgras.

Een tekort aan ruimte hoeft geen issue te zijn om in vergroening te voorzien. De kleur groen maakt ons blijer én gezonder. Is het niet mogelijk om in een tuin of op een dak groen te voorzien, laat het gras en de planten dan op de muur groeien. Met de juiste techniek lukt dat zonder problemen. Alleen heeft de muur dan nood aan licht en water, en ziet de muur er niet altijd even mooi uit.

De kille betonnen muur - op de foto bovenaan dit artikel - die langs een inrit naar ondergrondse garage loopt is een mooi voorbeeld van vergroening. De geluidswerende oplossing voor deze oprijlaan bestond uit 300 vierkante blokken van 1 bij 1 meter, bedekt met kunstgras. De korte vezels van dit type kunstgras zorgen ervoor dat het gras op de blokken er netjes en schoon uitziet, terwijl het nog steeds natuurlijk oogt en ook geluidswerend werkt. 


Ook voor binnentoepassingen stijlvol en geluidswerend

Ook indoor zijn groene muren erg in trek. Greenwalls kunnen dus ook zonder probleem binnen geïnstalleerd worden, bv. bij kantoren of winkels. Niet alleen oogt de ruimte zo bijzonder fris, de greenwall dempt ook hier geluiden. In openbare ruimten zoals bv. in bovenstaande foto zoals van de catacomben van KRC Genk is het mooi meegenomen dat deze kunstgras wandbekleding voldoet aan de eisen van de brandweer. Het kunstgras is gemaakt van zelfdovende materialen. 

Benieuwd naar dit kunstgras aan de muur?

Vraag om advies bij kunstgrasexpert Royal Grass. Maak een afspraak te maken via mail of vraag meteen een offerte.

Tot slot: welk Hollywood-icoon spot jij in deze muur van kunstgras?