cemes nieuwbouw zwembad slider2
Tuin / Materialen

Een warmtebestendig én egaal terrasplafond

Of we nu in de stad of het platteland wonen, achteraan onze woning doen we een extra buitenkamer verschijnen, in de vorm van een veranda met veel glas, een inpandig terras, een bijbouw met lichtstraat of een terrasoverkapping.

Een afwerking van het plafond inclusief verlichting hoeft geen dagen werk op te leveren. Een spanplafond is snel geplaatst. En het heeft zeker nog veel meer voordelen. Een spanplafond is perfect bestand tegen de hoger oplopende – of dalende – temperaturen. Karsten Schreurs van Cemes: “Vaste materialen zoals gyproc durven wel eens uit te zetten en dan weer inkrimpen bij schommelende temperaturen. Een spanplafond heeft hier geen last van, net zo min als van vocht of condensatie.”

Een extra troef bij het spanplafond ligt bij het mooie geheel. Ook rondom de lichtkoepel of lichtstraat in het dak sluit het spanplafond naadloos aan. Rondom de ruimte kunnen ledstrips geïntegreerd worden. Wanneer het 's avonds schemert of al helemaal donker is, geeft dit type verlichting extra sfeer.

Gezellige buitenkamers

Een trend die ook op Batibouw gespot werd, is de realisatie van buitenkamers. Naast de blijvend populaire veranda doen meer en meer bijgebouwen hun intrede in de tuin. Een loungeruimte waarin we kunnen relaxen, koken of wie weet wellness beleven. Een andere invulling is de buitenkamer als thuiskantoor in te richten. Aan een inspirerend mooi uitzicht zal het alvast niet ontbreken.   

Welke invulling je ook kiest voor de loungeruimte in de tuin… Denk ook aan de noodzakelijke isolatie en technieken, en aan de interessante comfortmogelijkheden. (Infrarood)verwarming, verlichting en geluid (speakers) kunnen perfect mee opgenomen worden in het spanplafond. 

Contacteer Cemes voor de mogelijkheden van een spanplafond in jouw veranda, bijgebouw of terrasoverkapping. Een spanplafond van dichtbij bekijken? Je vindt Cemes op de Hasseltweg 505 in Genk, en op de beurs Ideaal Wonen in Leuven, van 11 tot en met 19 maart.