Interieur / Verlichting

Zencube neutraliseert positieve ionen

Technologiebedrijf LIFE introduceert Zencube, een lamp die werkelijkheid zou kunnen worden na een succesvolle fundraising.
Zencube biedt een nieuwe kijk op de slimme zoutlamp uit de Himalaya, wel zonder de typsiche nadelen.

Computers en elektronische apparaten in huis en op kantoren produceren positieve ionen. Die eisen hun tol op mentaal en fysiek gezondheidsvlak. Een teveel aan positieve ionen in de lucht leidt tot slaapproblemen, stress en een dalende energie. Negatieve ionen zijn wel een goede zaak, net zoals de gezonde lucht in een bos. 

Himalayazout

Een leverancier van negatieve ionen met een positieve invloed is het Himalayazout. Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat aandoeningen zoals angst, een hoge bloeddruk of slaapkwaliteit danig verbeteren als ze traditionele zoutlampen gebruiken.

Maar die hebben hun nadelen. Het zijn energievreters, en het verwarmde zout kan smelten, waardoor ze een veiligheidsrisico inhouden.

Zencube hanteert en een energie-efficiënte ledlamp om het zout te verwarmen en zo de negatieve ionen vrij te geven. De lamp zelf blijft koel en kunt u dus blijven aarnaken. Via een app kunt u het kleurbeheer controleren, gematcht aan uw stemming of omgeving.
De lamp is niet zomaar een bolle lamp, maar een gestroomlijnde versie, en heeft een levensduur van 20 000 branduren.

LIFE lanceerde een Kickstartercampagne ter financiering van deze productie.  De adviesprijs voor Zencube bedraagt 224 euro, maar wordt tijdens de fundraisingcampagne goedkoper aangeboden.