slider
Interieur / Verlichting

Het ruimtelijk effect van indirecte verlichting

Met indirecte verlichting is de lichtbron – in tegenstelling tot directe verlichting – niet zichtbaar. Het licht wordt via weerkaatsing van de lichtbron op plafond, muur of vloer verspreid. Ideaal dus om schaduwen en verblinding door de lichtbron te vermijden en een gelijkmatige verspreiding van het licht tot stand te brengen.

Indirecte verlichting is ideaal als sfeerverlichting en om een extra ruimtelijk effect te creëren in het interieur. Maar, ze kan evengoed dienst doen als algemene verlichting in een ruimte.


De vijf voordelen 

1. Sfeer en gezelligheid

Indirecte verlichting is een ideale sfeermaker in elk type interieur. Van klassiek, landelijk tot lineair strak of organisch en dit als up- of downlighter. Één ding is zeker: ze versterkt de architectuur. 

2. Ruimte optisch groter

Met indirecte verlichting worden muren, plafonds en zelfs de vloer stijlvol opgelicht. Door de weerkaatsing van het licht wordt zo een extra ruimtelijk effect gecreëerd. Met kleur kan je de verlichtingselementen accentueren en de architectuur extra benadrukken. Geschilderd in dezelfde kleur als de muur, wordt de verlichting helemaal één met de ruimte.

3. Egaal licht zonder schaduw

Als lineaire verlichting verspreidt indirecte verlichting een perfect schaduwvrije lichtstrook. Dit zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel en garandeert een egale, gelijkmatige manier van verlichten

4. Verhoogd visueel comfort 

Bij indirecte verlichting is de lichtbron niet zichtbaar. Hierdoor wordt verblinding door de lichtbron uitgesloten.

5. Integratie van energiezuinige ledverlichting

Dankzij de integratie van ledverlichting heb je een compacte, energiezuinige oplossing. Ledverlichting is bovendien veel duurzamer en milieuvriendelijker dan traditionele verlichting.

Met dank aan Orac Decor