Interieur / Verlichting

Lichtpunten in één schaduwzone samengebracht

Designarmatuurbedrijf kreon heeft het profielsysteem, kreon nuit, een upgrade gegeven. De nieuwe profielen verbruiken nog minder energie, garanderen een nog betere kleurweergave en zijn gemaakt van milieuvriendelijker materiaal.

Kreon nuit maakt sinds 2012 deel uit van het kreongamma en was het eerste profiel van dit bedrijf dat volledig op ledmodules werkt. Deze profielen zijn nu vernieuwd en beantwoorden aan de eisen van de talrijke projecten waarin ze kunnen worden toegepast.

Kreon nuit is een downlight-profielsysteem dat lichtpunten in één doorlopende discrete schaduwzone samenbrengt. De profielen worden zo opgesteld, dat de lichtmodules exact gepositioneerd worden op die plaatsen waar er licht nodig is. De modellen van kreon nuit kunnen worden ingebouwd, opgebouwd, en nu ook worden gependeld.

Geavanceerde en gepatenteerde lens 

Wat kreon nuit nog zo uitzonderlijk maakt, is de geavanceerde en gepatenteerde dubbelfocus TIR-lens (Total Internal Reflection). Die lens heeft maar een sleuf van 10 mm nodig om het licht in 2 straalhoeken (14° en 29°) te verspreiden.

De armatuur heeft een hoog rendement en een ideale warmtehuishouding, waardoor een lumenbehoud van 500lm tot 60.000 uren wordt gegarandeerd.

De prijzen zijn afhankelijk van het aantal modules per profiel en het vereiste maatwerk. Richtprijs voor 1 module (zonder maatwerk) bedraagt 300 euro.