philips desso luminous carpets
Interieur / Verlichting

Verlicht tapijt

Een lichtboodschap op de muur kennen we al. Met project kan veel. Maar Philips en Desso hebben nu luminous carpets toegevoegd aan de creatieve mogelijkheden om een boodschap met licht te brengen. 

Het verlichte tapijt laat toe met je pc of tablet een boodschap naar wens in te voeren. Hotels kunnen bijvoorbeeld hun gasten persoonlijk welkom heten met een lichtboodschap in de vloer voor de hotelkamer. Op een luchthaven of in een beurscomplex kan de gebouwbeheerder met pijlen de looprichting aangeven en flexibel aanpassen. 

Het concept van luminous carpet is doodsimpel, de uitwerking ervan geavanceerd: een ultradunne led-strip zit verwerkt in kwalitatief tapijt. De armaturen zijn bestand tegen het poetswater en tegen de schokken van de voetstappen of vallende voorwerpen. Het luminous carpet kan geïntegreerd worden in de elektrische installatie van het gebouw of zelfs in de IT-infrastructuur. Zo is het mogelijk om de boodschap in het tapijt vanuit het gebouwbeheersysteem te programmeren en aan te passen.