philips siri vrouw smartphone wide
Interieur / Verlichting

“Siri, open de deur en doe de lichten aan”

Mensen met een iPhone of iPad hebben vast en zeker Siri al eens lastig gevallen met de meest uiteenlopende vragen. Maar de app functioneel gebruiken, dat doen weinig mensen. Daar wil Philips verandering in brengen. Binnenkort bestuurt u het hele huis met uw stem.

Philips kondigde onlangs de integratie van het Philips Hue connected verlichtingsysteem met de Apple HomeKit. Hierdoor is het mogelijk om de Philips Hue-lampen met uw stem te besturen. Dit doet u met Siri. Die app vindt u terug op de iPhone, de iPad, de iPod touch en de Apple Watch. 

Door enkel uw stem te gebruiken kunt u de voordeur openen, de verwarming regelen of de lampen aandoen. Veel eenvoudiger kan het niet meer worden.

Met behulp van Siri en apps van derden kunnen apparaten overal in huis die geschikt zijn voor HomeKit met elkaar samenwerken om op een gemakkelijke, en veilige manier nieuwe, dynamische ervaringen te bieden. U kunt Siri vragen uw woning te ‘wekken’ door uw Philips Hue-lampen aan te schakelen en de thermostaten in te stellen op een aangename temperatuur, zodat u en uw gezin een prettige start van de dag beleven. 's Avonds kunt u Siri vragen lichtscènes op te roepen die u zelf hebt ingesteld met de Philips Hue App, of uw woning in de ‘nachtmodus’ te schakelen door de lampen uit te doen en de voordeur te sluiten.

Nieuwe Philips Hue Bridge 

De nieuwe Philips Hue Bridge 2.0 zorgt er voor dat bestaande en nog komende Philips Hue-lampen probleemloos kunnen profiteren van alle functionaliteiten van Apple HomeKit en andere apparaten die daarvoor geschikt zijn. Via de Philips Hue App 1.10 kan de nieuwe Philips Hue Bridge 2.0 nu en in de toekomst meerdere platformen voor gekoppelde woningen ondersteunen, waaronder Apple HomeKit en iOS 9.

Stel u eens voor dat u Siri vraagt een lamp te dimmen door eenvoudig te zeggen “Siri, dim de tafellamp naar 30 procent” of een bepaalde ruimte te verlichten met de woorden “Siri, doe het licht aan in de badkamer”. U kunt zelfs een favoriete scène zoals een zonsondergang oproepen door te zeggen “Siri, stel de modus Zonsondergang in”.