Interieur / Verlichting

Schakelmateriaal in bamboe

In 2018 maken in onze woning lichte tinten plaats voor donkere. Verre reizen brengen een vleugje exotisme tot in de woonkamer en met natuurlijke materialen creëren we extra warmte in huis. Met uitgekiende details, al dan niet met een gouden randje, maken we ons interieur picture perfect voor onze Instagramaccount.

Ons interieur is non-stop in verandering. Net zoals in de mode, durven we sneller te switchen tussen licht en donker, van trashy naar classy of van ingetogen naar uitbundig. Ook voor 2018 zijn er een paar trends die in het oog springen.

 1.     Luxe

Luxe in het interieur in 2018 gaat over knappe materialen en een perfecte afwerking. Over een rijker gevoel, alsof je in een hotel woont en op vakantie bent bij je thuis. Een badkamer mag weer spiegelen, een gouden randje zorgt voor nèt dat tikkeltje meer.

2.     Social media proof

Social media zorgen voor een (over)ontwikkeld oog voor detail en tonnen inspiratie. Fabrikanten spelen hier handig op in met producten die tot in de puntjes afgewerkt zijn, zodat ze fotogeniek zijn vanuit elke hoek. Hiermee creëer je snel aantrekkelijk fotografeerbare hoekjes in elke ruimte.

3.     Donkere tinten

Vergeet het opgeruimde interieur met wit, pastel en blank hout. Net als zwart zijn ook bordeaux, dieporanje, jadegroen en nachtblauw aan een opmars bezig in ons interieur. Aan de muur matchen die tinten perfect met spiegels, kaders en kunst.

4.     Natuurlijke materialen en handwerk

Handwerk zorgt voor unieke stuks die we kunnen koesteren in een wereld vol identiek fabriekswerk. We kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout, wol en linnen, omdat die zorgen voor extra warmte, mooie structuren en extra tactiliteit in huis.

5.     Exotisme

Op verre reizen worden we geprikkeld door spannende kleurcombinaties, items met karakter en nieuwe materialen … die integreren we ook steeds meer in ons interieur. Diepgekleurde stoffen, handgemaakte sieraden, bamboe, rotan … De wereld krijgt een kleine tentoonstelling bij ons thuis. 

6.     Een persoonlijk accent

Decoreren en ornamenteren doe je naar hartenlust met persoonlijke en sprekende details. Kleine accenten tillen elke ruimte in huis naar een hoger niveau. Een bijzondere plantenpot, een origineel schaaltje of een mooie frame zorgen voor de juiste balans in een ruimte. 

Een persoonlijk accent: Niko Pure dark bamboo

Voor iedereen die oog voor detail heeft, houden we hier een klein pleidooi voor de liefde voor het perfecte accent aan de muur. Bovendien één dat past bij alle trends van 2018. Niko Pure dark bamboo is een nieuwe afwerking voor je schakelmateriaal. Het is gemaakt van duurzame bamboe en afgewerkt met een antracietkleurig of een gouden randje en past goed bij het interieur van vandaag, dat donkerder, exotischer en luxueuzer kleurt. 

Niko Pure dark bamboo is beschikbaar begin 2018.