2 tal dalsgaard james slider
Interieur / Verlichting

Nieuw licht op hout

Voor de nieuwste verlichtingsserie ‘Dalsgaard’ haalde TAL inspiratie uit de natuur. Het zijn de warme kleur en de natuurlijke uitstraling van eikenhout - al dan niet gecombineerd met aluminium, koper of messing - en de organische vormen waarmee de armaturen in het oog springen. De naam van de collectie verwijst naar Deens design waarin hout een hoofdrol speelt.

De verlichtingsserie Dalsgaard van Tal is meer dan een lichtbron. De organische lichtontwerpen van eikenhout, al dan niet in combinatie met aluminium, koper of trendy messing, zijn ook echte sfeermakers. In het gezelschap van bijvoorbeeld een houten vloer en andere natuurlijke materialen, doen de ontwerpen Scandinavisch aan. In een interieur waar koelere materialen de toon voeren, brengen het hout, koper en messing een warme toets en extra gloed.

Kraag van eikenhout

De sfeerverlichting James, een ontwerp van David Sprengers, zet aan tot reflectie. De kraag van eikenhout (Ø 32 cm) omsluit een cimbaalvormige reflector van wit aluminium met een fijne textuur, koper of trendy messing. Wanneer het ledlicht over de reflector valt, ontstaat een mooi lichtspel tussen de warme houtkleur en de gloed van koper en messing.

De cimbaalvorm laat enkel het lichtgevende deel van de dimbare ledmodule zichtbaar en verbergt de lampvoet. James is verkrijgbaar met pendel en als wand- en plafondverlichting.

De aanbevolen verkoopprijs van James begint vanaf 480 euro.

Kalebas 

Kalebas, het ontwerp van de designers Lieven Musschoot & Cas Moor kreeg zijn naam niet voor niets. De armatuur ziet er letterlijk uit als een kalebas. Het bovenste deel bestaat uit gedraaid massief eikenhout (naturel of zwart gebeitst). Daaronder bevindt zich de lampbehuizing van wit of zwart aluminium met een subtiele structuur, koper of messing.

De typische kalebasvorm laat enkel het lichtgevende deel van de dimbare ledlamp zichtbaar en houdt de fitting uit het zicht.

De aanbevolen verkoopprijs van Kalebas begint vanaf 199 euro, exclusief 6 of 21 % btw.

Kalebas - TAL

Kroon van licht

Ruim honderd jaar na Adolf Loos brengt Tal een ode aan de architect met een hedendaagse interpretatie van zijn klassieke kroonluchter. Vienna – de naam verwijst naar de Oostenrijkse hoofdstad waar Loos een groot deel van zijn leven doorbracht – is opgebouwd rond een centrale houten ring (Ø 80 cm) waaraan acht dimbare ledlampen hangen. Deze hedendaagse houten luster hangt graag in het middelpunt van de belangstelling en staat beeldig als centraal lichtpunt boven een tafel.

De aanbevolen verkoopprijs van Vienna bedraagt 958 euro.

Vienna - TAL

Lichtbalk Timber

De strakke balkvorm en het warme eikenhout van Timber vullen elkaar perfect aan. Het ontwerp eert puur vakmanschap: zowel de balk als de verbindingen zijn van hout, er komt geen nagel aan te pas. De naam van het ontwerp verwijst naar de kreet van houthakkers wanneer er een boom neergaat.

De armatuur met diffuser van frosted polycarbonaat verspreidt diffuus licht zonder harde schaduwen. De rol van blikvanger op plaatsen waar je veel licht nodig hebt, zoals bijvoorbeeld in de keuken of op een werkplek, is Timber op het lijf geschreven. De strakke 1,15 m lange lichtbalk is beschikbaar als plafondverlichting en met een pendel.

De aanbevolen verkoopprijs van Timber begint vanaf 587 euro.

Timber - TAL

Led there be light

Dat hout en verlichting het samen prima kunnen vinden, heeft alles te maken met de nieuwste ledtechnologie waarmee TAL de ontwerpen van de serie Dalsgaard uitrust. Doordat de hoogwaardige ledmodules niet opwarmen, kunnen ze probleemloos geïntegreerd worden in de eikenhouten armaturen. Daarbovenop geven ze een hoog lichtrendement, zijn ze zuinig in verbruik en beschikken ze over een lange levensduur.