Interieur / Verlichting

LICHTGEVENDE BLOEM

Een verlichtingsarmatuur hoeft niet altijd strak of minimaal te zijn. Als de ruimte een eyecatcher nodig heeft, mag een verlichtingsarmatuur net opvallen. Karim Rachid zette zich op vraag van het Italiaanse Axo Light aan die vraag en kwam met de verlichtingsreeks Nafir, die het beeld van omgekeerd hangende bloemenkelken oproept.

Rachid bedacht hanglampen, plafondarmaturen en inbouwspots voor de verlichtingsreeks Nafir. De verschillende armaturen roepen stuk voor stuk het beeld op van een trompetbloem. De designer vergroot de kracht van de sculpturale verlichting door ze niet enkel als stand-alone aan te bieden, maar ook gegroepeerd als in een boeket. Zelfs zonder de lichten aan zijn de armaturen betoverend. 

Voor dat licht greep Karim Rachid terug naar de ledtechnologie. Het armatuur zelf is vervaardigd uit spuitgegoten kunststof en is verkrijgbaar in verschillende kleuren: chroom buitenkant met wit interieur, wit exterieur met goud interieur of wit interieur, brons exterieur met wit interieur of goudroze exterieur met wit interieur.