Interieur / Verlichting

Koker, potlood en muntje vormen lamp

De Nederlandse designstudio Waarmakers heeft gebruik gemaakt van standaard kartonnen buizen om een lamp te creëren. Tegelijk is de kartonnen cilinder ook de verpakking. Met andere woorden: u gooit geen verpakking weg nadien.

De kartonnen koker heeft een centraal geperforeerd deel dat laser gesneden is. Nadat de cilinder geopend is, kunt u dit deel verwijderen om ruimte te laten om de lamp te laten schitteren.Omdat ze zelf maar zonde vonden om kartonnen kokers bij de papierbak te gooien – en ook omdat karton een mooi materiaal is – rijpte het idee om ermee te experimenteren. En zo kwam de R16 ter wereld.

De lamp hangt aan een koord dat wordt geregen door de cilinder. Twee kurkjes omsluiten de beide uiteinden. De ledstaaf wordt op zijn plaats gehouden door een potlood die verticaal in de buis geplaatst staat.

Wie de R16 in naturel of zwart bestelt – voor nog geen 200 euro – krijgt de verpakking met daarin de lamp, snoer en stopcontact, koord en haken en twee kurken om de koker dicht te maken. Even kijken hoe dat uit deze verpakking komt.