schluter liprotec indirecte verlichting badkamer
Interieur / Verlichting

Indirect licht in een handomdraai

Indirect licht is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Denk maar aan de trap, woonkamer, keuken of badkamer. Vaak moet je echter nog een koof of nis creëren om het indirect licht in weg te werken. Met Liptrotec biedt Schlüter een gebruiksvriendelijke oplossing om trappen, spiegels of wanddecoratie snel en eenvoudig van elegant licht te voorzien.

Schlüter werkte twee kits uit: ééntje voor trappen en ééntje voor decoratieve elementen, zoals een speigel of wandkast. Maar de kit kan evengoed onder de hangkasten in de keuken of in de afwerking rond het bad geïntegreerd worden. Dat biedt tal van mogelijkheden om creatief met indirecte verlichting om te gaan.

Schluter Liprotec verlichting concept toilet

De trappensets bieden alle componenten om een trap van 15 treden te verlichten met led-verlichting: aluminium profielen, diffusieschermen met led in neutraal wit, bekabeling en voeding. De profielen zijn verkrijgbaar in de breedtes 100 of 150cm. Met de combinatieset Liprotec PB 1 kunnen tot drie extra treden van licht voorzien worden.

De andere sets bieden al het nodige om spiegels of decoratieve elementen – zoals bedrukte glasplaten – een omlijsting uit indirect licht te geven. De draagprofielen zijn in verstek gezaagd voor het gangbare omlijstingsformaat van 118,5 bij 93,5cm. De led-modules zijn verkrijgbaar in neutraal wit (4500 Kelvin) of warm wit (3300 Kelvin). Het montagemateriaal, de bekabeling en de elektronische componenten maken deel uit van de set.