Interieur / Verlichting

Het letterlijke lichtplan

Waar brandt de lamp? Die vraag stellen we ons allemaal wel eens, want iedereen laat wel eens per ongeluk een licht in huis branden. Designer Taewon Hwang bedacht een handige oplossing om die zinloze energieverspilling te vermijden. Bovendien ziet de schakelaar er ook nog eens mooi uit.

Is het licht in de badkamer nu aan of uit? Of ben ik vergeten in de slaapkamer het licht te dimmen? Geef toe, zelfs de afgelopen week spookte een dergelijke vraag nog door je hoofd. Taewon Hwang helpt je nu met de Floor Plan Light Switch van deze kopzorgen af. Hij bedacht een schakelaar, waarmee je alle lichten in huis kunt aansturen. Het leuke is dat de schakelaar de plattegrond van je huis heeft. Je weet dus exact waar de lamp nog brandt en waar niet. Elke kamer kun je natuurlijk afzonderlijk regelen.

Overzicht op alle lampen

De oplossing van de Zuid-Koreaan heeft nog een ander voordeel. Hij licht toe: “Regelmatig twijfelen we als we bij een meervoudige schakelaar staan omdat we niet precies weten welke schakelaar nu precies welke lamp aanstuurt. Soms ben je even bezig om de juiste schakelaar te vinden. Mijn paneel is zo ontworpen, dat de bewoner een eenvoudig overzicht krijgt van de lichten in zijn huis.”