Interieur / Verlichting

Bureaulamp past zich aan je bril aan

Licht is een subjectief gegeven: de ene heeft graag veel licht, de andere wil graag meer sfeer. Ook de vermoeidheid van onze ogen en de activiteit die we uitvoeren, spelen een rol in de gepaste lichtsterkte. Philips en brillenglazenexepert Essilor spelen hierop in met een unieke bureaulamp: Philips EyeCarePro.  

De EyeCarePro laat toe het licht aan uw persoonlijke voorkeuren aan te passen: dat gaat van lichtkleur over voorkeur tot lichtintensiteit. In combinatie met gepersonaliseerde brillenglazen verbetert je zicht en leescomfort aanzienlijk.

Licht op maat

De innovatieve lamp wil inspelen op de veranderende rol van licht in onze persoonlijke leefomgeving. Naarmate we ouder worden, gaat ons zicht verder achteruit. Een zestigjarige heeft bijvoorbeeld tien keer meer licht nodig om dezelfde dingen te zien dan een twintigjarige. Bovendien heeft onderzoek al aangetoond dat onze ogen minder snel vermoeid raken bij de juiste verlichtingscondities. Een vijftigjarige leest bijvoorbeeld twee keer zo snel bij koele kleurtemperaturen dan bij warm licht.

Lezen met de ogen van een kind

De persoonlijke instellingen van de EyeCarePro zorgen ervoor dat het lezen van een boek net zo gemakkelijk blijft als altijd, of u nu dertig of zestig jaar bent. De EyeCarePro is zo ontworpen dat het licht gelijkmatig verdeeld wordt en er minder hinderlijke reflecties en verblindingen optreden. De lamp laat ook vier verschillende instellingen toe om de lichtintensiteit aan te passen aan de aard van de activiteit. Voor lezen, schrijven of handwerk is een ander niveau van lichtintensiteit gewenst. Een andere functie is het aanpassen van de kleurtemperatuur. Dat laat toe het contrast van leesmateriaal te verbeteren. Zo neem je details beter waar. Hier biedt de EyeCarePro zes verschillende instellingen.

Document(en):
Brochure