modular lighting instruments qbini modules blstr slider
Interieur / Verlichting

Blokkendoos als architecturaal lichtspel

Tijdens de Milanese designweek van 4 tot en met 9 april stelt Modular Lighting Instruments zijn meest recente creaties voor. In de kijker staat o.a. de ingenieuze reeks Qbini, een samenwerking met de Franse designer Florent Coirier

Één armatuur, zoveel mogelijkheden

De lichtbron in de Qbini zit in een ronde of vierkante vorm, die ofwel opstaand, verzonken, of taps toelopend is. Zes mogelijkheden dus! Daarnaast kun je zowel voor de frame als de lichtmodules kiezen tussen een witte of een zwarte structuur, waardoor je ook met contrasten kunt spelen. Ten slotte is er het ingenieuze, gepatenteerde druksysteem: de lichtmodules zitten standaard verzonken in de frame. Maar met een duw kun je de lichtmodule nog dieper laten verzinken, of omgekeerd. Een uiterst speelse, doch architecturale armatuur!

Eenvoudig maar complex

De Qbini zijn amper 44 x 44 millimeter groot. De gloednieuw ontwikkelde reflector zorgt voor een extra hoge lichtopbrengst. Je kunt kiezen voor een medium- of een floodstraal. De leds zijn van een zeer hoge kwaliteit en hebben een CRI van 92. Je kunt de Qbini’s uitrusten met accessoires (honeycomb, crossblade of snoot) voor een specifiek lichteffect.   

Richtprijs: vanaf 85 euro (Qbini incl frame)