fuga concept slider
Interieur / Verlichting

Abstract licht wordt bekroond

De ‘German Design Award 2017’, een van de meest begeerde designprijzen in Europa, is onlangs toebedeeld aan Kreon. De fabrikant in designarmaturen werd voor zijn nieuwe armatuur Fuga door bekroond als winnaar in de categorie Excellent Product Design.

Licht als abstracte, geometrische taal

Fuga is een hangende lichtarmatuur waarmee de architect zijn creativiteit op nieuwe manieren kan inzetten om interactie aan te gaan met de omliggende ruimte. De abstracte geometrische taal van een enkele Fuga-unit levert een onafhankelijke, autonome vorm op – een object. Het slanke profiel en de flexibele vormgeving van het product creëren een fascinerende, bijna dramatische spanning tussen het gesloten, aan het plafond bevestigde profiel en het hangende, lichtgevende profiel. Tegelijkertijd ontstaat er een relationele ruimte tussen object en architectuur.

De lagere, horizontale balk bevat een ledstrip met egalisatielens voor een homogene doorgave van licht. Deze balk kan uit het midden of exact in het midden van de verticale balk worden geplaatst. Daarnaast is het mogelijk de lagere horizontale balk te draaien, wat Fuga tot een dynamische, hangende lichtarmatuur maakt.