mosmuur wide
Interieur / Decoratie

Hang eens mos aan uw muur

Met een moswand kunt u op eenvoudige wijze een stukje natuur in huis halen. Een mosschilderij kan als groene blikvanger opgehangen worden aan de muur, of als levend kunstwerk dienst doen. De designs van natuurontwerpster Marieke Smets zijn ruim te gebruiken. U kunt zelf een volledige muur laten afwerken als een natuurlijk behang.

Aan een mosmuur zijn niets dan voordelen verbonden. U hoeft geen extra ruimte te voorzien voor een moskader of –muur, enkele centimeters diepte volstaan al. De mosmuur vraagt ook geen licht of beregeningssysteem zoals andere groenwanden. Mos leeft immers van de luchtvochtigheid die aanwezig is in de lucht. Dat maakt het mogelijk om toch een groene muur te houden op plaatsen waar dat met andere planten onmogelijk zou zijn. Dank dan aan donkere hoeken, erg vochtige kelders, een wellness ruimte of badkamer.

 

Luchtreinigende geluidsbuffer

Een moskader is bovendien volledig onderhoudsvrij en is zo een budgetvriendelijke en tijdsbesparende oplossing voor een groener huis. Verder absorbeert een mosmuur ook het geluid en fungeert zo als geluidsisolatie of als akoestisch paneel. Mos reinigt de lucht en is tot slot een ideale keuze om alle ongezonde stoffen om te zetten naar gezonde lucht.