Interieur / Decoratie

Trompe-l’oeil in een hedendaags jasje

Al van oudsher willen we onze woning er ruimer doen uitzien. Zelfs de Romeinen schilderden al zuilen op hun villamuren, of een raam met uitzicht op een zee of berg om een loopje te nemen met de werkelijkheid. Vandaag neemt BuzziMirage, een spiegelassortiment van BuzziSpace, je bij de neus. Denk je een blik op een andere wereld te kunnen werpen, blijkt het een spiegel te zijn die je verrast. 

BuzziMirage is een ontwerp van de Belgische designer Alain Gilles, uitgebracht door BuzziSpace. De twee spiegels uit de collectie vormen nieuwe virtuele openingen en verdwijnpunten in de ruimte waarin ze hangen. Op die manier lijkt de ruimte groter, en krijgt die tegelijk een hele nieuwe dynamiek. Alain Gilles: “De grote spiegel is met een zekere spatie bevestigd op een paneel. De ruimte tussen de spiegel en de rand van het panel creëert een diepte-effect en zorgt ervoor dat de spiegel op een open deur of raam lijkt.”

Extra deur of raam

BuzziMirage bestaat in twee formaten. De grote spiegel lijkt een deurgat te zijn, waardoor je in een andere wereld zou kunnen stappen. De kleine spiegel laat je denken dat je een extra raam in je woning hebt. Dat laatste model kreeg een extra legplankje, waarop je makkelijk je sleutels of andere kleine zaken kwijt kunt. Ideaal voor in de hal.   

Nieuw universum

De spiegels leveren een interessante confrontatie op tussen realiteit en virtualiteit. Tegelijk creëer je er een nieuw universum mee door bijvoorbeeld planten of voorwerpen zo te plaatsen dat je die weerspiegeld ziet vanuit een andere hoek.

“Buzzimirage is een samenspel tussen verschillende materialen, tussen realiteit en virtualiteit. Maar bovenal schept BuzziMirage zijn eigen kleine wereld”, vindt Alain Gilles.

Over BuzziMirage

-        BuzziMirage medium: 43 x 70 x 27 cm (b x h x d). Gepoedercoat metaal in Signal Grey, Beige Red, Black Green of Black. Richtprijs: € 695, btw niet inbegrepen.

-        BuzziMirage large: 225 x 120 x 2,4 cm (b x h x d). Essenfineer in Ash Black Stained of Ash White Wash. Richtprijs € 2 595, btw niet inbegrepen.