Interieur / Decoratie

Gordijnen tot verleden tijd

Gordijnen: ze sieren onze Vlaamse ramen al decennia in alle kleuren en maten. Vreemd genoeg veranderde in tijden van hightech weinig aan het concept raamtextiel. Tot nu. Squid, doet wat voilegordijnen doen, maar dan eenvoudiger.

Het concept van Squid is al even eenvoudig als ingenieus. In plaats van glasgordijnen voor de ramen te hangen, bedek je met deze dunne, transparante stof het glas zelf. Het textiel laat zonlicht binnen, maar houdt blikken van pottenkijkers buiten. Met Squid bieden Philippe en Thibaut Lampe niet alleen een stijlvolle afwerking voor elk interieur, ze creëren ook een praktisch alternatief voor de klassieke glasgordijnen.

Dit zijn vijf voordelen van de nieuwe raambekleding:

1. Overvloed aan privacy en daglicht

Het transparante textiel belemmert ten eerste overdag de inkijk van buiten naar binnen en beschermt zo je privacy zonder je in het donker te zetten.

2. Zonwerend

Waar een klassiek (rol)gordijn de warmte van de zon opslaat tussen het raam en het gordijn, kaatst Squid de warmte terug nog voor die de ruimte binnendringt. Zo blijft het huis ook op warme zomerdagen aangenaam koel.

3. Eenvoudige installatie

De installatie van Squid kan niet eenvoudiger. Ramen reinigen, opmeten, bijsnijden, kleven, aandrukken, klaar! Met dit systeem blijft de boormachine in de kast en hoef je nadien niet de hele kamer te reinigen. Stil en efficiënt! Bovendien heeft Squid geen losse onderdelen die bij een windvlaag tussen het raam blijven zitten, waardoor het textiel langer meegaat.

4. Onderhoudsvriendelijk

Het materiaal laat zich eenvoudig schoonmaken met een microvezeldoekje of stofzuiger. Je verwijdert vetvlekken zonder het textiel van de ramen te halen en hoeft bijgevolg de binnenkant van het raam zelfs niet meer te reinigen.

5. Veelzijdige bekleding

Vierkant, rond, rechthoekig: in tegenstelling tot een gewoon gordijn, is Squid gemakkelijk te installeren op elk type raam. Daarbij is het materiaal ook nog vocht- en hittebestendig, zodat het bruikbaar is in alle kamers van het huis.