Bouwen / Ramen en deuren

Ramen voor passiefbouw

De innovatieve uitbreiding van het Masterline gamma van Reynaers Aluminium combineert extreme thermische eigenschappen met een minimale aanzicht-breedte van het profiel. Hierdoor passen de hoog isolerende Masterline 10 raamprofielen voor passiefbouw perfect in een hedendaags architecturaal design.

De reeks Masterline 10 werd specifiek ontwikkeld voor passiefbouw. Masterline 10 is een uitbreiding op het Masterline gamma dat in 2016 gelanceerd werd. De nieuwe reeks wordt grotendeels opgebouwd uit dezelfde profielen en accessoires waardoor het aantal nieuwe componenten beperkt blijft en het aantal designvarianten en hun toepassingsgebied enorm groot is. Masterline 10 is beschikbaar in 3 designvarianten, ‘Functioneel’-strak, ‘Renaissance’-klassiek en ‘Deco’-hedendaags.

Het hoog isolerende karakter wordt bekomen door de integratie van nieuwe innovatieve materialen en de opbouw van de thermische onderbreking. Kader-vleugel combinaties halen Uf waardes onder 1.0 W/m²K en op profielniveau dalen deze verder tot minimum 0.76 W/m²K.

De Masterline 10 profielen zijn ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse bouwtrends. De profielen laten toe om heel grote glaspartijen te integreren met extreme thermische prestaties en werden getest op de hoogste inbraakwerendheid. Door het enorm brede aanbod is MasterLine 10 zowel geschikt voor woning- en appartementsbouw als voor publieke gebouwen waar het intensieve gebruik om een robuust en betrouwbaar systeem vraagt.

Lees hier het antwoord op: 'Zijn grote glasgevels nog wel een goed idee?'