slider
Bouwen / Ramen en deuren

De nieuwste generatie handgrepen

Interieurkeuzes worden steeds individueler. Kenmerkten verschillende decennia zich door slanke, robuuste of juist organische vormen, het interieurlandschap kent nu veel meer nuances. Industrieel is nog steeds een actuele trend, net als boho, de boetiekstijl terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer minimalistisch interieur. Met de nieuwe generatie handgrepen NOVAE Quadra en Rondo speelt AluK in op al deze trends. Door de ruime keuze aan vormen en kleuren kunnen de grepen desgewenst wegvallen tegen de achtergrond of juist een statement maken.

De NOVAE-serie is door AluK zelf ontwikkeld, na een toenemende vraag van architecten en ontwerpers naar exclusief raam- en deurbeslag. Enerzijds is er de wens om handgrepen te laten harmoniëren met het interieur, maar er is ook een toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige materialen in een concurrerende prijsklasse die techniek en design verenigen.

Rond en robuust

De wensen van architecten concretiseerde AluK in twee nieuwe series NOVAE-handgrepen.

NOVAE Rondo heeft zachte ronde vormen, die prettig in de hand liggen en door de vriendelijke vormgeving en afwerking passen in ieder interieurontwerp.

Quadro is de robuuste uitvoering. De strakke lijnen en stoere vormgeving zorgen zowel voor gebruiksgemak als een mooie finishing touch in bijvoorbeeld een strak en minimalistisch interieur, zakelijke omgeving of bij transformatieprojecten. Alle grepen zijn met rozet leverbaar om oude gaten te verbergen.”

Veel opties

Bewust koos Aluk er daarnaast voor om de grepen aan te bieden in verschillende kleuren, zodat ze harmoniëren of juist kunnen contrasteren met de omgeving. Dus behalve voor metaaltinten kan er bijvoorbeeld ook voor een rode gepoedercoate versie worden gekozen.