bertem18r slider
Bouwen / Materialen

Gevelisolatie en renoveren als totaaloplossing

Is je gevel aan een grondige renovatie toe? Vang dan twee voordelen in één klap: je gevel beter geïsoleerd en mooi ingepakt met steenstrips, crepi of kalei.

Bepleisteren of crepi 

De gevel bepleisteren is een kleurvaste oplossing. Na tien jaar kan zo de gevel opnieuw herschilderd worden.

Bij natuurlijke of minerale gevelbepleistering wordt de minerale pleister op basis van natuurlijke grondstoffen en cement aangebracht. Deze zijn waterwerend, zelfreinigend én dampopen, wat inhoudt dat ze het binnenklimaat in de woning optimaliseren.

Bij gevelpleister op isolatie wordt een isolatielaag aan die koudebruggen wegwerkt én bijdraagt aan een positief E-peil. Vervolgens wordt de siliconenpleister geplaatst. Deze siliconenpleister is zelfreinigend, kras- en stootvast, ongevoelig voor algengroei en uiterst waterafstotend. Kers op de taart? De pleisters hebben een egaal regelmatige structuur. 


Steenstrips plaatsen: heel wat mogelijkheden

Steenstrips zijn een stijlvol alternatief voor natuur- of baksteen, zeker ook wanneer ze op isoatlie moeten worden verwerkt. De steenstrips hebben ook een hoge isolatiewaarde en bestaan in een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren. Tot slot kunnen de steenstrips gecombineerd worden met verschillende andere gevelapplicaties, zoals crépi, kalei of hout.

Geopietra-steenstrips en Stone-panels

Deze gevelstrips verenigen op een uitstekende wijze de uitstraling van ‘natuurlijke’ steen met een moderne look of cottagestijl. Geopietra-steenstrips zijn manueel gemaakte reconstructies van natuurstenen. Stone-panels zijn dan weer composietpanelen die gemakkelijk en vrij snel te plaatsen zijn. 

Eboard en Ebrick

Met de Eboard- en Ebrick-systemen worden buitenmuren in één keer hoogwaardig geïsoleerd en mooi afgewerkt met bakstenen gevelstrips. Onder de naam Eboard worden de steenstrips, de isolatieplaten, de lijm en de schroeven als losse onderdelen geleverd op de bouwwerf. E-Brick is dan weer een kant-en-klaar-variant daarvan.

Beide systemen kunnen geplaatst worden op beton, bestaand metselwerk, cellenbeton, houtskeletbouw en pleisterwerk. Het resultaat? Een mooie bakstenen muur die een energiebesparing van 35 à 40 procent oplevert. 

Kaleien: bijzondere schildertechniek

Bij kaleiën wordt met een blokborstel een dunne kalkpleister op de gevel aangebracht. Het resultaat is een rustiek uitzicht, waarbij de vorm van de bakstenen eronder nog steeds goed te zien is.

Om te bekijken of er met kalei op kalk of op cementbasis (of een combinatie van beide) moet gewerkt worden bekijkt de adviseur of de voegen in orde zijn en de stenen niet vorstgevoelig zijn. Indien dat niet het geval is, gebeurt een voorbehandeling. Details zoals druiplijsten en oversteken worden niet over het hoofd gezien. De kalklaag wordt meestal afgewerkt met een kaleiverf die de kleur van de gevel bepaalt. 

Snakt jouw gevel naar een nieuw laagje? Bekijk dan de mogelijkheden bij gevelrenovatiespecialist Ecocoon. Geef bij je aanvraag - voor 30 juni 2017 - het codewoord ‘Innovatief’ mee en ontvang een korting van 5 procent op jouw offerte. Vraag een gratis diagnose van je gevel aan.

Lees ook: "Ook gevelreiniging behoort tot de mogelijkheden"