Bouwen / Materialen

Nieuwe duurzame houtsoort Jadiwood

Jadimex lanceert met de nieuwe houtsoort Thermo Essen Jadiwood het perfecte alternatief voor exotische houtsoorten. Hiermee maak je je gevel helemaal af. Daarnaast is er ook de nieuwe gevelbevestigingsclip Jadifix om deze houtsoort simpel te bevestigen. Een handig en verborgen bevestigingssysteem waarmee jij jouw gevel in een-twee-drie bekleedt met duurzaam hout. Gemakkelijk om te installeren, bestand tegen weer en wind en extra mooi dankzij de onzichtbare schroeven. Zo geef je jouw gevel een strak, maar toch warm design.

De nieuwe houtsoort Thermo Essen Jadiwood is het alternatief voor duurzame exotische houtsoorten. Deze variant kreeg een thermische behandeling bij 230 °C en met een verlaagde zuurstofconcentratie. Hierdoor is Jadiwood vergelijkbaar met tropisch hardhout en dus erg duurzaam. En biedt het een goede weerstand tegen verrotting. Jadimex maakt het bovendien zijn missie om met de thermische behandeling Smartheat®, die bovendien uniek is in Europa, een uniek product te ontwikkelen. Doel: het hout nog duurzamer maken. 

Daarnaast is Thermo Essen Jadiwood 100 % ecologisch en van eigen makelij. En heeft het een warme kleur die bij iedereen in de smaak valt. Dankzij de hardheid is deze variant niet alleen ideaal om je gevel, maar ook je terras te bekleden. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos.

Installatie wordt kinderspel

Het mooie aan de gepatenteerde Jadifix-gevelbevestigingsclip? De garantie op een eenvoudige, snelle en veilige installatie van je houten gevelbekleding. Hoe? Wel, het onzichtbare bevestigingssysteem zit vernuftig ineen. Je kan elke clip bevestigen met slechts een schroef. Bovendien heeft de systeemschroef een zelfborende punt. Tijdbesparend dus!

Daarnaast kan je dankzij de geïntegreerde geleider je gevelbekleding gemakkelijk bevestigen en heb je automatisch een uniforme voegbreedte. De halfronde bevestigingshaken stabiliseren dan weer je gevelplank. En dat zonder ze te beschadigen. Bovendien bestaat Jadifix uit een klikmechanisme zodat je alle gevelplanken schroefloos kan bevestigen. Hierdoor is het systeem onzichtbaar en zorgt het voor een strakke look. De eerste plank installeer je eenvoudig met een aparte starterclip. 

Verder is ieder plankje bevestigd via zowel een vast punt als een punt dat kan uitzetten. Zo kan het hout zwellen en krimpen. Omdat deze bevestiging bovendien achteraan ieder gevelplankje zit, is je gevelbekleding beschermd tegen alle invloeden van het weer. Duurzaam en mooi. 

Strak en warm design

Of je nu je gevel wil bekleden met hout of een muur in de tuin een nieuwe look wil geven, het bevestigingssysteem Jadifix is ideaal. Het is onzichtbaar en laat het hout dus volledig tot zijn recht komen. Zonder zichtbare schroeven. Zo geef je je woning in no time een moderne en warme touch.