slider
Bouwen / Materialen

Voegloos bouwen eenvoudiger dan ooit

Vandaag gaat bouwen vaak zo: een aannemer koopt gloednieuwe materialen. Daarmee bouwt hij een stevig gebouw. Decennia later gaat het gebouw tegen de vlakte en komt het puin op een afvalberg terecht. Dat is precies hoe Facadeclick niet wil bouwen.

Deze ingenieurs en architecten geloven in circulair bouwen: een gesloten kringloop zonder toevoeging van nieuwe grondstoffen en altijd maar groeiende afvalbergen. Wat dat precies betekent? Gebouwen op zo’n manier bouwen dat we bij de afbraak zoveel mogelijk producten, materialen en grondstoffen kunnen recupereren in hun meest hoogwaardige vorm. Bakstenen hergebruiken om er een nieuwe winkel mee te bouwen, in plaats van ze te verbrijzelen tot grind. En metalen balken meteen in een ander gebouw plaatsen, zonder ze eerst om te smelten.

Met een systeem zoals Facadeclick kan je muren eenvoudig opbouwen, weer afbreken en dan weer ergens anders opbouwen. En dat allemaal zonder cement. 

De wereld rondom ons digitaliseert en verandert razendsnel. Onze voorouders bouwden met mortel, onze ouders ontdekten het bouwen met lijm. Facadeclickt ontwikkelden speciaal voor u: bouwen met het kliksysteem.Het traditionele bouwen met gevelstenen wijzigde doorheen de jaren amper. Gevelstenen worden al meer dan 100 jaar gebruikt: ze bewezen dan ook hun duurzaamheid. Het gepatenteerd Facadeclick system koos voor traditionele gevelstenen.
Het bouwen van de muur is voortaan eenvoudiger, sneller en gemakkelijker dankzij het kliksysteem. Alle goede eigenschappen van traditionele gevelstenen gecombineerd met een innovatief kliksysteem.

Systeemvoordelen

  1. Eenvoudig: de gevelstenen worden eenvoudig via 1 insert per gevelsteen in elkaar geklikt zonder water of mortel. Iedereen kan klikken. Er zijn geen specifieke technieken of kwalificaties nodig.
  2. Weersonafhankelijk
  3. Estestische perfectie, een droomgevel
  4. Minimum 7 x sneller gebouwd
  5. sterker: De druk en trekkracht op de buitenmuur kan tot 60 kg aan tov bestaande buitenmuren waar dit maximaal 30 kg bedraagt.
  6. Circulair & duurzaam: het systeem is biologisch en groen. De muur kan via de inserts even gemakkelijk opgebouwd als afgebroken. De opgespoten korrelisolatie in de spouw kan gemaakt worden van bio korrel.
  7. Geen uitbloeiingen
  8. Perfecte isolatie: isolatie wordt in de spouw gespoten, zo wordt een perfect aansluitende thermische isolatieschil bereikt