slider
Bouwen / Materialen

Nieuwe dakpan laat zich snel plaatsen

Bij het ontwerp van dakpannen staat of valt alles met perfect afgewerkte details en innovatie. Monier, die samen met Icopal de BMI Group vormt, bracht reeds het succesvolle dakpanmodel DNH op de markt. Intussen is de nieuwe DNH-V dakpan ontstaan: dezelfde stijlvolle uitstraling als haar voorganger, maar een onbetwiste nummer één op vlak van techniek en snelheid in plaatsing.

Dankzij haar stijlvolle, discrete uitstraling en zeven exclusieve kleuren is de gegolfde DNH dakpan al jaren een populair onderdeel van het traditionele daklandschap. In samenspraak met dakdekkers en architecten, lanceert Monier hierop een indrukwekkend vervolg. De nieuwe DNH-V dakpan wordt gekenmerkt door een aantal innovaties van formaat, en dat wordt meteen duidelijk gemaakt in de naam van de pan. De V in DNH-V staat voor variabel in latafstand en in de breedte. De DNH-V laat zich moeiteloos plaatsen op elke latafstand tussen 325 en 355 mm. Bovendien biedt DNH-V meer ontwerpvrijheid voor de architect, want dankzij de donkere body zijn snijlijnen niet meer zichtbaar. Dat geeft een mooie esthetische afwerking.

Daarnaast is de waterafvoer van de DNH-V-pan verbeterd, voor een perfecte wind- en waterdichtheid van het dak. Ook zijn de ophangnokken en de verankeringsvoorzieningen zo aangepast, dat ze veel steviger en stabieler op het dak liggen, en de dakdekker ze sneller en eenvoudiger kan plaatsen. Een belangrijk voordeel voor de dakdekker, maar ook interessant voor de verbouwer, want hoe vlotter dakpannen geplaatst worden, hoe minder werkuren hij moet betalen. 

Uiterst geschikt voor nieuwbouw en renovatieprojecten 

De DNH-V is beschikbaar in vijf bijzondere afwerkingen en zeven kleuren voor een exclusieve uitstraling. De dakpan heeft een elegante, gewelfde vormgeving waarmee nieuwbouwprojecten in diverse stijlen ontworpen kunnen worden. Dankzij de uni-modulaire maatvoering is DNH-V ook uitstekend geschikt voor toepassing bij renovaties. Bijvoorbeeld als vervanger van betonnen dakpannen. In veel gevallen hoeven de panlatten niet eens vervangen te worden en zijn de dakpannen uitwisselbaar. Zo is de DNH-V de ideale renovatieoplossing.