Bouwen / Technieken

Stoommachine reinigt gevel met diepte-effect

Door de weersomstandigheden en inwerking van het verkeer hebben gevels het zwaar te verduren: scheurvorming, loszittende bepleistering, afbladderende verf door de indringing van vocht, vochtdoorlatende bepleistering … – het is allemaal mogelijk. De gevel herstellen of reinigen is dus absoluut noodzakelijk. 

Is de gevel verkleurd of door roet aangetast? Is er sprake van losse voegen of beschadigde bakstenen? Reinigen kan op verschillende manieren: hogedruk, lage druk, warm of koud water, biozeep … Ook een waterwerende behandeling voor de gevel is mogelijk.

Hydrofobering

Een water- en olieafstotende behandeling zorgt ervoor dat de gevel langer meegaat. Een gevel hydrofoberen of impregneren biedt alleen maar voordelen:

  • bescherming tegen vervuiling (zure regen, stoffen in de lucht, stof, sporenplanten, affiches, salpetervorming…)
  • bevordering van de vriesweerstand en zelfreiniging
  • vermindering van waterdoordringing, zodat materialen hun thermisch isolatievermogen behouden en schimmels en andere micro-organismen weinig kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Om de hydrofobering tot een goed resultaat te brengen, moeten de waterwerende producten over volgende eigenschappen beschikken:

  • milieuvriendelijk en volledig afbreekbaar
  • ademend
  • reukloos, niet-toxisch, niet-ontvlambaar en vrij van oplossingsmiddelen
  • een vertraagde vorming van micro-organismen zoals mossen, algen …)

Daarnaast moeten ze garanderen uitstekend zonder vergeling te verouderen. Ze moeten de duurzaamheid van de ondergrond verbeteren. Vooraleer de waterwerende producten worden aangebracht, moet de gevel eerst worden schoongemaakt of indien nodig voegen hersteld worden. 

Ook je woning en gevel er frisser laten uitzien? Reken op Ecocoon voor de lenteschoonmaak van de gevel. Beslis je voor 31 mei 2017 je gevel te laten reinigen, dan krijg je nu 50 euro korting. Bel 0800 20 870 voor een gratis diagnose van jouw gevel. Bij vermelding van het codewoord 'Innovatief' krijg je de waardebon van 50 euro.