waternest100 drijvend huis giancarlozema04
Bouwen / Andere

Zelfvoorzienend wonen op het water

Waternest 100, zo doopte de EcoFloLife het drijvende huis dat het na jarenlang onderzoek wist te bouwen. Bijzonder aan de woonst is dat ze volledig in de eigen behoeften voorziet.

De Italiaanse architect Giancarlo Zema gaf de 100m² grote woning een bolle cilindervorm mee. Het Waternest 100 heeft een diameter van 12m en een hoogte van 4m. Het skelet is vervaardigd uit gerecycleerd aluminium, op zijn beurt bekleed met gerecycleerd hout. Twee interne terrassen en de grote raampartijen geven een mooi uitzicht over het water. 

De badkamer en de keuken genieten van zenitaal daklicht dankzij grote raampartijen in het dak. Verder is het 60m² grote dak volledig ingenomen door fotovoltaïsche zonnepanelen. Ze staan in voor de volledige elektriciteitsbehoefte in het Waternest. Het gesofisticeerde ventilatiesysteem en dito airconditioning maken van Waternest een lage-energiewoning.

Het interieur kan als woning worden ingericht met een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer of als werk- of horecaruimte.

Het nest kan langs een rivieroever, meer of zelfs een baai worden geplaatst. Waternest 100 beschikt zelf wel niet over motoren en dient dus naar zijn definitieve ligplaats gesleept te worden.