Bouwen / Architecten

Project in de kijker: grootste nieuwbouwproject van Antwerpse binnenstad

Het grootste wooncomplex dat de voorbije jaren in de historische binnenstad van Antwerpen gebouwd werd, is klaar. Nadat de Antwerpse projectontwikkelaar Immpact er twee jaar aan een stuk in een strak tempo bouwde, wordt Residentie Leopold opgeleverd.

In totaal gaat het om 89 nieuwe appartementen én woningen. Een project op deze schaal is in het historisch centrum van ‘t Stad al jarenlang niet meer gezien.

Veel kan er in de historische binnenstad van Antwerpen niet meer worden bijgebouwd, en juist dat maakt Residentie Leopold zo speciaal. Bovendien is het ook nog eens gelegen op een absolute toplocatie: in de Henri Van Heurckstraat tussen de Bourlaschouwburg, het Theaterplein en De Botaniek. In totaal gaat het om negen begijnhofwoningen en 80 luxe-appartementen, gelegen op een terrein van 6.000 vierkante meter, ofwel de grootte van één voetbalveld.

Gigantische binnentuin

Dat het woonproject zo gegeerd is, hoeft niet te verbazen. Eén van de grote troeven van het nieuwe complex is namelijk de omvangrijke binnentuin, zeker uitzonderlijk te noemen op die locatie. De binnentuin - opgebouwd in twee delen - is in totaal maar liefst 2.900 vierkante meter groot, vergelijkbaar met de helft van de oppervlakte van de Groenplaats.

Wie hier straks woont, vertoeft midden in de stad, krijgt er meteen ook alle faciliteiten van de stad bij, en kan tegelijkertijd optimaal genieten van de rust, het groen en voldoende privacy. Dat is wat de stadsbewoner anno 2018 wil, maar wat toch niet zo makkelijk te vinden is.”