Bouwen / Tips en advies

Speciale reiniging doet gevel als nieuw blinken

Het gure weer doet onze gevels lijden. Zo vormen er zich scheuren, verdwijnt de verf en geraakt bepleistering los. De gevel herstellen is zo noodzakelijk.

Voor een gevelreiniging moet er rekening gehouden worden met verkleuring van de gevel, beschadigde bakstenen of losse voegen. Reinigen kan op verschillende manieren: hogedruk, lagedruk, warm of koud water, biozeep … Ook een waterwerende behandeling voor de gevel is mogelijk.

Een speciale reiniging van de gevel is hydrofobering. Deze water- en olieafstotende behandeling zorgt ervoor dat de gevel langer meegaat. Een gevel hydrofoberen of impregneren biedt alleen maar voordelen:

  •     bescherming tegen vervuiling (zure regen, stoffen in de lucht, stof, sporenplanten, affiches, salpetervorming…)
  •     bevordering van de vriesweerstand en zelfreiniging
  •     vermindering van waterdoordringing, zodat materialen hun thermisch isolatievermogen behouden en schimmels en andere micro-organismen weinig kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Een nieuw geveluitzicht

Wil je na de reiniging je gevel een compleet nieuwe look meegeven? Bekijk de bijzondere schildertechniek kaleien.

Bij kaleien wordt met een blokborstel een dunne kalkpleister op de gevel aangebracht. Het resultaat is een rustiek uitzicht, waarbij de vorm van de bakstenen behouden blijft.

Kalei zorgt voor een optimale afdichting van de gevel, biedt een goede bescherming tegen slechte weersomstandigheden als slagregen, is dampdoorlatend en verbetert de muurhuishouding – door de heel dunne kalklaag kunnen zouten relatief gemakkelijk door de kalei migreren. Ten slotte is kalei duurzaam én gemakkelijk te onderhouden.

Je gevel reinigen of laten kaleien? Bekijk de mogelijheden met Ecocoon. Contacteer hen voor een vrijblijvende diagnose: telefonisch via , via info@ecocoon.eu of via dit contactformulier.