Bouwen / Andere

Eerste editie Festival van de architectuur

Van 8 tot en met 17 september pakt het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) uitmet de eerste editie van het Festival van de architectuur (F/a). Gaststad voor deze eerste editie is Antwerpen. Tien dagen lang zetten ze met tal van activiteiten architectuurcultuur in de kijker. Vooral kijkt architectuurliefhebbend Vlaanderen uit naar de Dag van de Architectuur op 10 september, dit jaar gekoppeld aan Open Monumentendag

Zondag 10 september is het zover: in Vlaanderen en Brussel openen vele projecten hun deuren tijdens de Dag van de architectuur. Dit succesvolle event krijgt een nieuwe invulling. Niet alleen het gebouw maar ook het gezicht en brein achter het ontwerp komen aan bod die dag. Met een doe-boekje voor kinderen nodigen we ook gezinnen uit om architectuur te ontdekken. Bekijk het programma van zondag 10 september.

Stedelijkheid anders beleven

Het Festival van de architectuur (F/a) vindt plaats van 8 tot en met 17 september. Dit tweejaarlijkse evenement zal iedere editie een andere stad als host uitnodigen. In 2017 is Antwerpen gastheer, met deSingel Internationale Kunstcampus als epicentrum van het programma. We brengen een tiendaagse kalender met tal van voorstellingen, lezingen en activiteiten in het teken van architectuur. Zowel jong als oud, architect, liefhebber of toevallige passant zal architectuur en stedelijkheid anders beleven. Want architectuur is meer dan alleen bouwen. Het is een proces waarbij ontwerpers, bouwers en makers elkaar ontmoeten. Waar architecten, sociologen en stedenbouwkundigen erop toezien dat een ontwerp beantwoordt aan de maatschappelijke uitdagingen, zorgen vakmannen en werklieden ervoor dat het project ook gebouwd wordt en geen tekening blijft. Zo kan iedereen bijdragen aan een goede leefomgeving. Sterker nog, we hebben iedereen nodig om die uitdaging mee aan te gaan.