Bouwen / Andere

Een huis op 9 m²

Klassieke woningen hebben hun beperkingen: de beschikbare plaats wordt al sterk ingenomen door gedefinieerde ruimtes zoals de keuken of badkamer. Dat is zowel voor de koper als de verkoper een nadeel. De Canadese projectontwikkelaar Urban Capital wilde af van dat minpunt en gaf ontwerpers de opdracht naar oplossingen te zoeken.

Het meest opvallende antwoord op die vraag kwam van Luca Nichetto. Hij bedacht de Cubitat, een kubus van 3 bij 3 bij 3m, waarin alle belangrijke functies in de woning vervat zitten. In het hart van de kubus vind je een kleine badkamer met douche, toilet en lavabo. De vier wanden bieden de andere functies: een keukenwand met koelkast, oven, vaatwasser, gootsteen en kookplaat en toch nog verrassend veel kastruimte.

Een tweede wand biedt ontspanning met de tv en een inschuifbaar bed. De overige twee wanden bieden kastruimte en functies zoals de wasmachine en droogkast. Kortom, alles wat je nodig hebt om te leven zit vervat in een kubus van 27 m³

De Cubitat is plug & play. Na de levering is het alleen nog water en elektriciteit aansluiten en je bent vertrokken. Heb jij al ooit gemakkelijker verhuisd?