Tuin / Zwembaden

Pimp eens een zeecontainer … tot zwembad

We hebben allemaal al wel voorbeelden gezien van mooie woningen gebouwd uit zeecontainers. Maar de alternatieve toepassingen van zeecontainers blijken nog veel ruimer te zijn. In de Aziatische landen zijn ze ook populair als pop-up of zelfs definitief zwembad. 

Wanneer je gaten in de wanden van een zeecontainer slijpt, krijg je een raam- en deuropening. Maar wanneer je het dak eraf haalt, krijg je een diep gat. En dat kun je vullen met water. Wanneer je de deuropening waterdicht afsluit, tenminste.

Flexibel concept

Die logica passen ze in Thailand de laatste tijd graag toe. Een zeecontainer is 2,5 m breed en 2,5m hoog. De lengte kan variëren tussen 6 of 12m. Dat is al aardig wat ruimte om baantjes te trekken of verkoeling te zoeken.

De Thaise zeecontainer-zwembaden zijn niet alleen voorzien van de nodige apparatuur om het water te reinigen en op temperatuur te houden. Ook een terras met ligweide, een omheining voor de veiligheid en de gewenste zwembadaccessoires behoren tot de mogelijkheden. Het zwembad is bereikbaar met een trap naar het terras.

Ben je het zwembad moe? Gewoon het bad leegpompen, de trap demonteren, alle onderdelen neerklappen en transporteren maar. 

Afvalcontainer

In eigen land is er een creatieve ondernemer die afvalcontainers ombouwt tot zwembad. Minder diep en gesofisticeerd dan de Aziatische voorbeelden, maar wel een prima en te huren alternatief voor een definitief zwembad in de achtertuin.