zwembad tussen twee appartementen skypool02
Tuin / Zwembaden

Kijk ik vlieg!

Vliegen is altijd al een droom van de mens geweest. Arup Associates heeft in Londen een zwembad ontwikkeld dat heel dicht bij die droom komt. Het glazen zwembad zweeft tussen twee gebouwen op 35 meter hoogte. Je zwemt er letterlijk vrij als een vogel in de lucht.

Een zwembad op een dak of zelfs met een glazen wand in een balkon is al lang geen aardigheid meer. De Londense Ballymore Group heeft de lat dan ook wat hoger gelegd voor de ontwerpers van haar nieuwe luxeappartementen op de oevers van de Theems. De twee appartementsgebouwen worden op hun hoogste punt met elkaar verbonden door … een glazen zwembad.

Het 25 meter lange en 3 meter diepe zwembad zal volledig in glas opgevat zijn. Het moet zwemmers het gevoel geven dat ze boven Londen zweven. De projectontwikkelaar had verschillende drijfveren om het ambitieuze zwembadplan op te vatten. Een blikvanger als deze is een overtuigend argument voor buitenlandse investeerders. Tegelijkertijd wilde hij de technische grenzen in de bouwkunde aftasten. Het zwembad zal volledig structuurloos zijn. De wanden zullen gebouwd worden uit 20cm dikke glaswanden.

Plan je een trip naar Londen en wil je het zwembad ook eens proberen? Schrap dat voornemen dan al maar van je wensenlijstje. Het zwembad is enkel toegankelijk voor de bewoners van het wooncomplex. De appartementen staan er te koop vanaf 840 000 euro.