slider
Tuin / Oprit en terras

Waterdoorlatende tegels en klinkers voor de oprit

Wateroverlast in steden en gemeenten is een groeiend probleem. Door steeds vaker voorkomende extreme weersomstandigheden kunnen de rioleringen op piekmomenten de overvloed van hemelwater niet meer verwerken. Het water kan, zeker in ons steeds meer en meer verkaveld België, steeds op minder plaatsen in de bodem infiltreren. De riolen raken overbelast met als gevolg dat straten, beken en rivieren overstromen. Waterdoorlatende bestrating biedt een oplossing voor deze waterproblematiek. 

Grasbetontegels

De grasbetontegels kunnen, zoals de naam doet vermoeden, natuurlijk ook gesierd worden met een mooie laag natuurlijk gras. De standaard grasbetontegel is ideaal voor parkings, opritten, enz. De open structuur laat water door. Opgevuld met steenslag (split) en gecombineerd met een waterdoorlatende fundering kan dit perfect dienen als infiltratie- of buffersysteem van hemelwater.
© Stone&Style

Esthetische grasbetontegel

Een stijlvolle versie van de standaard grasbetontegel is Grasslines, een unieke combinatie tussen strakke lijnen in beton afgeboord met lijnen in gras. Een mooie strakke combinatie. De Grasslines Small zijn eerder geschikt voor kleinere oppervlakken met een groot gedeelte gras.  In combinatie met steenslag (split) kunnen ze perfect dienstdoen als infiltratie- of buffersysteem van hemelwater.
© Stone & Style - Grassline

Originele grasbetontegel 

De combinatie van beton en gras in de diverse legpatronen zorgt dan weer voor een creatief ontwerp. Gloednieuw zijn de Aviena Straight & Aviena Wave.

Met de Straight creëer je een modern lijnenspel, de Wave – de naam zegt het zelf – maakt dan weer een golvend design voor een luchtiger geheel. Ook een combinatie van deze twee is mogelijk, voor wie houdt van een stoutmoedig ontwerp.
© Stone&Style - Aviena Straight

Poreuze betonstraatstenen

Dankzij een open betonstructuur (poreuze deklaag en onderlaag) kan het water door de poriën van de steen sijpelen en via de waterdoorlatende fundering in de ondergrond. Perfect aangewezen voor een oprit.
© Stone&Style

Waterpasserende betonstraatstenen

Door de aanwezigheid van grote afstandhouders ontstaan er brede voegen (openingspercentage ±10%). In combinatie met een doorlatende fundering en straatlaag bieden deze waterdoorlatende betonstraatstenen moeiteloos het hoofd aan hevige regenbuien. 

© Stone&Style

Op zoek naar een milieuvriendelijk manier om je oprit of terras aan te leggen? Steek je licht op bij Paesen Tuinexpo, waar de tuinexperts je met raad bijstaan. Op basis van een plan kunnen wij meteen een gratis prijsofferte bezorgen. Meer info:  011 66 55 50 of via dit contactformulier.