slider
Tuin / Oprit en terras

Hoe een kleine stadstuin een waar paradijs wordt

Tuinaankleding, terrasoverkappingen, designmeubelen voor outdoor, dat is toch vooral iets voor mensen met grote tuinen op het platteland. Toch niet! Want met de juiste ingrepen tover je ook een kleine stadstuin om tot een waar paradijs. 

Om het hele jaar door (ja, ook bij regenweer, wind  of een frissere dag) van de tuin te genieten, kan je schuifpanelen, glazen wanden, led-verlichting, bluetooth speakers en heaters toevoegen. Zo creëer je, in een omgeving waar ruimte schaars is, toch een 'extra buitenkamer', met de nodige schaduw op zonnige en beschutting op wisselvallige momenten. Mooi meegenomen: de waarde van je woning ligt er meteen een heel stuk hoger door.

Aangebouwde terrasoverkapping

Geen grote tuin, maar wel een terras aan je achtergevel? Ga dan voor een aangebouwde terrasoverkapping. Je zit er niet alleen mee beschut (tegen zon, wind en regen) op je terras, maar tegelijk zorgt die er mee voor dat het binnen in huis op zonnige dagen niet te warm wordt. Aangebouwd tegen de gevel, heb je de keuze tussen een terrasoverkapping met hellend of met horizontaal design. Door de kantelbare lamellen in die laatste open, halfopen of dicht te zetten regel je de hoeveelheid binnenvallend zonlicht naar wens.

Vrijstaande terrasoverkapping

Toch een tuin waar plaats is voor een vrijstaand model? Ook dat kan perfect, op maat. De horizontale designs van deze ideale terrasoverkappingen zijn een classy eyecatcher op een zonnige plaats achteraan de tuin.

Beelden: Renson