Tuin / Oprit en terras

Waterdoorlatende én onkruidvrije voeg

De zomer is volop bezig en de zon lokt iedereen naar buiten. Iedereen is dan ook volop bezig met terrassen, tuinpaden en oprit.

Voegen die leeg raken, als gevolg van het verwijderen van onkruid,… Hier en daar zijn vaak kleine reparaties nodig om alles weer in orde te krijgen… De JOINTEX voegmortel Easy Extra Fine biedt hier een oplossing voor. Het is een gebruiksklare, waterdoorlatende voegmortel voor zowel beton en natuursteen, klinkers, tegels en keramische tegels. Het bijzondere is dat deze voegmortel ook gebruikt kan worden voor een opbouw met smalle voegen, vanaf 2 mm. Met deze oplossing denken we ook aan het milieu. De voegmortel is namelijk niet alleen waterdoorlatend, maar ook niet-oppervlaktewater-vervuilend.

Het voegsel is eenvoudig en vrij van holle-ruimtes inslembaar te verwerken. Nadien is het oppervlak ook zeer gemakkelijk te reinigen door de watertolerantie van de receptuur en gebruik van een fijne waterstraal tijdens het aanbrengen. 

Het voegsel is te verkrijgen in 6 kleuren, waaronder zand, steen grijs, basalt, licht grijs, blauw grijs en zwart. Het aanbrengen van de Jointex dient te gebeuren met heel, heel veel water. Het oppervlak dient eerst volledig doordrongen te zijn van water, zeker met natuursteen is dit heel belangrijk. Hierna zal men het voegsel wat verdelen en bewateren zodat men deze in de voegen kan intrekken door gebruik van een vloertrekker. Als de voegen volledig gevuld zijn zal men het oppervlak nog verder afspoelen zodat alle onreinheden kunnen verwijderd worden. Na een 24 uur met een 20° is het oppervlak begaanbaar.

Heb je vragen over deze voeg of terrasaanlegin het algemeen? Kom een kijkje nemen bij Paesen tuinexpo in Peer, contacteer telefonisch via 011 66 55 50, of via dit contactformulier.

Paesen tuinexpo is geopend tijdens het bouwverlof, enkel op feestdagen is de tuinexpo gesloten. Kijk hier voor de aangepaste openingsuren tijdens het bouwverlof.