Tuin / Oprit en terras

Vijf trendkleuren voor je buitenruimte

We besteden veel tijd aan de inrichting van ons interieur. Welke kleur gebruiken we voor de muren? Past die wel bij de meubels? Gaan we voor contrast of een zachte look? Maar waarom zouden we niet evenveel tijd steken in de aankleding van buitenruimtes? Zeker nu die steeds vaker het verlengde vormen van het interieur. Om een houvast in de vele variaties te bieden, helpt Renson je op weg.

Black & White

Zwart is helemaal terug als trendkleur - denk maar aan dé kleur bij uitstek voor buitenschrijnwerk - en dan vooral in combinatie met het contrasterende wit. Terwijl het zwart zorgt voor een eigentijds gevoel, geeft het wit een zekere strakheid. Kies bijvoorbeeld voor zwarte lakkleur voor het kaderwerk en breek met witte lamellen of Fixscreen-doeken.

Crystal

Grijs hoef niet per se synoniem te zijn voor 'saai'. Integendeel, als het over inrichting gaat is grijs het nieuwe beige: het past overal en met alles. Met de juiste grijstinten creëer je een warme en tijdloze look. Ga voor de combinatie tussen donker- en lichtgrijs voor meer diepte of kies voor tinten die dichter bij elkaar liggen om een rustiger geheel te bekomen. 

Natural

De hang naar natuur is misschien wel dé trend van de laatste jaren. We halen massaal planten in huis, bloemenprints en groentinten domineren de decoratieve elementen. En waar kan je beter de natuur laten doorleven dan in je buitenruimtes? Groen, greige en beige tinten vormen de basis. Werk af met houten elementen om de natuurlijke look compleet te maken.

Oriental

We zoeken steeds vaker naar plekjes om te cocoonen. Donkere tinten zijn daarom helemaal terug, ze zorgen voor een warme en knusse uitstraling. Een vleugje exotisme brengt een luxueuze touch. Denk aan zwart en donkergrijze tinten, gecombineerd met brons voor het 'oosterse extraatje'.

Sahara

De zoektocht naar exotisme brengt niet enkel oosterse invloeden, maar ook uit de Arabische landen nemen we stijlelementen over. Zandtinten, caramel, ecru en zachte bruintinten zijn hier de hoofdkleuren. Dromen van duizend-en-één-nacht in een zacht en warm kader.