Tuin / Oprit en terras

Stabiele verharding voor terras

De tropische hardhoutsoort ‘Vitex’ is een unieke en uiterst stabiele houtsoort. Het duurzame designmateriaal maakt een mooi terras of moderne gevelbekleding af.

Vitex is een houtsoort afkomstig uit Tropisch Azië (PapoeaNieuwGuinea en de Salomonseilanden). Het sterke hout droogt snel, heeft een fijne nerf en krijgt weinig tot nooit te kampen met vervormingen. Het hardhout behoort tot duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat schimmelvorming het materiaal niet aantast en ook termieten geen kans maken.

Strakke look

Met Vitex creëer je een strakke look voor je woning. Het kernhout heeft weinig glans en kan verschillende tinten van lichtgeel, grijs, groen of roze grijs tot (rood/geel) bruin bevatten. Deze lichte tinten zijn uitzonderlijk ten opzichte van andere soorten hardhout die vaak erg donker of net knalrood zijn. Vitex past daarom erg mooi bij andere houtsoorten of materialen. Door zijn parallellen met eikenhout staat het ook mooi naast de trendy eiken bijgebouwen de hedendaagse, opgewaardeerde tuinhuizen. Met een oliebehandeling zijn ook andere tinten eenvoudig te verkrijgen. Bij het verouderen krijgt het hout een mooie grijze kleur.

De Vitex terrasplanken aan 84 euro/m², de Vitex gevelbekleding komt op 101 euro/m².