Tuin / Oprit en terras

Slimme afwatering leidt tot drempelloos wonen

Een boontje voor een strak en verfijnd interieur met veel ruimtegevoel? Tegenwoordig kan je je binnenvloer knap laten doorlopen naar buiten, zonder drempels. Et voilà, een naadloze overgang naar je terras. En het regenwater? Dat loopt discreet weg via een ingenieus afwateringssysteem zoals van ACO Passavant, verdeeld via Paesen tuinexpo

Drempelloos wonen is in. Begrijpelijk, een binnenvloer die doorloopt naar buiten ziet er erg chic uit. Het regenwater mag wel niet naar binnen komen. Voorzie daarom gootlijnen tegen de glasramen. Die vangen de slagregen komend van de ramen efficiënt op. Plaats de goten tussen de dagkanten in een mortelbed op gestabiliseerd zand. Je laat ze aansluiten op een infiltratiesysteem, een regenwaterput of de riolering.

De vloerbekleding buiten, die blijft het liefst naar de tuin afhellen, weg van het huis, met een verval van 1 cm per meter. Zo blijft er geen water op je terras staan. Daar waar de verharding stopt en overgaat in gazon of bloemenperk kan je de Euroline Discreet Inox in zijn traditionele toepassing blijven voorzien (goot met opzetstuk), perfect evenwijdig met de lijn tegen de gevel of de glaspartij ... Uniek en zeer stijlvol. Het is maar een idee, aan jou de keuze!

Vlot in te bouwen, maakt niet uit wanneer

Het nieuwe systeem, de sleufgoot met tussenelement, kan je in elke bouwfase integreren. Dat gaat snel, mede dankzij de fijne eindplaten die de gootlijn aan de uiteinden tegen de dagkanten afsluit. Hoekelementen bestaan om de afwatering mooi te laten doorlopen tegen hoekramen. Het kan dat de aannemer ruwbouw de lijngoot uitzet, samen met de EPDM. Meest vanzelfsprekend is evenwel een installatie na het plaatsen van de ramen. Direct erna of zelfs na enkele maanden. De enige voorwaarde is dat de EPDM al perfect gelegd werd, de goot kan bijvoorbeeld geplaatst worden door de tuinaannemer wanneer die de inrichting van de tuin voor zijn rekening neemt. We werken in een drempelloze context tussen de binnen en de buiten, maar dan spreken we over het terras dat hoger uitgelegd wordt ten opzichte van de tuin.. Daar zit je wel met een hoogteverschil, of je gaat die tuin ook hernivelleren. Wederom aan jou de keuze.

Heb je vragen over dit systeem of terrasafwatering in het algemeen? Kom een kijkje nemen bij Paesen tuinexpo in Peer, contacteer telefonisch via 011 66 55 50, of via dit contactformulier.